ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενθουσιασμένοι γονείς και παιδιά με την δωρεάν door to door μεταφορά μαθητών στο σχολείο και πίσω στο σπίτι

Ενθουσιασμένοι γονείς και παιδιά με την δωρεάν door to door μεταφορά μαθητών στο σχολείο και πίσω στο σπίτι

Από την Δευτέρα 12/9/22 ξεκίνησε σε πιλοτική βάση η μεταφορά μαθητών Δημοτικού στα σχολεία τους, με λεωφορεία και συνοδούς που τους παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους.


Με ενθουσιασμό αγκάλιασαν τα παιδιά και οι γονείς το πιλοτικό πρόγραμμα με τη μεταφορά στο σχολείο. Ένα πρωτοποριακό σχέδιο για τα Κυπριακά δεδομένα.

Όπως αναφέρει πηγή από το Υπουργείο Μεταφορών στο ThemaOnline, η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση, δίνοντας χρόνο, σε πιθανά θέματα που μπορεί να εντοπιστούν και να χρειαστούν βελτίωση, κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Μεταφορές εντός της εκπαιδευτικής περιφέρειας του μαθητή

Οι μεταφορές θα πραγματοποιούνται μόνο εντός της εκπαιδευτικής περιφέρειας του μαθητή. Οι μαθητές θα παραλαμβάνονται δηλαδή από τις οικίες τους στις εκπαιδευτικές περιφέρειες όπου και εντάσσονται.

Δωρεάν η μεταφορά

Η ίδια πηγή από το Υπουργείο αναφέρει στο ThemaOnline ότι η μεταφορά είναι δωρεάν και στόχος είναι να παραμείνει δωρεάν και μετά την αύξηση ζήτησης απο γονείς αλλά και των σχολείων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.

Ασφάλεια κατά την μεταφορά και η διαδικασία

Η door to door μεταφορά, θα γίνεται με την έξης διαδικασία. Στο λεωφορείο στο οποίο θα επιβαίνουν τα παιδιά θα υπάρχει και ένας συνοδός, ο οποίος θα πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα και θα παραλαμβάνει τα παιδιά από το σπίτι τους. Θα μπαίνουν στο λεωφορείο και θα γίνεται η μεταφορά τους στο σχολείο. Το ίδιο θα γίνεται και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι όπου θα παραδίδονται στο σπίτι τους στους γονείς ή σε εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τους γονείς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή από το Υπουργείο, το προσωπικό που θα εργοδοτείτε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα , περνά από σοβαρότατο έλεγχο πριν εργαστεί στις συγκεκριμένες θέσεις.

Οφέλη από το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα έρχεται να διευκολύνει τους γονείς, οι οποίοι λόγω εργασίας δυσκολεύονταν με την μεταφορά των παιδιών με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να σταματούν την εργασία τους.

"Έχουμε πολλούς γονείς που θα έπρεπε να σταματήσουν την δουλειά τους, λόγω του ότι ξεκινούσαν τα σχολεία και δεν μπορούσαν να εργαστούν ή να είναι στην ώρα τους σύμφωνα με τους όρους εργοδότησης τους. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να τους βοηθήσει να εργαστούν, στις ώρες που είναι το ωράριο τους, χωρίς να δημιουργούνται άλλα προβλήματα" αναφέρει πηγή από το Υπουργείο.

Η αποσυμφόρηση στους δρόμους είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα του προγράμματος. Καθώς πλέον θα μειωθούν τα αυτοκίνητα προς τα σχολεία όπου δημιουργείται και τεράστιο πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Για παράδειγμα, την πρώτη μέρα στην Ορμήδεια 55 γονείς δεν χρειάστηκε να πάρουν αυτοκίνητο , καθώς το door to door τους διευκόλυνε. "Σκεφτείτε πόσο θα μειωθούν τα αυτοκίνητα στους δρόμους όταν ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότερα σχολεία και πόσο θα μειωθεί η κίνηση στους δρόμους", εξήγησε η πηγή από το Υπουργείο.

Η λιστα με τα Δημοτικά Σχολεία τα οποία συμμετέχουν στην πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας: 

Επαρχία Λευκωσίας

- Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς

- Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς

- Δημοτικό Σχολείο Λυθροδόντα

Επαρχία Λεμεσού

- Δημοτικό Σχολείο Πύργου

- Β’ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας Β’

Επαρχία Λάρνακας

- Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου

- Δημοτικό Σχολείο Βορόκλινης

Επαρχία Πάφου

- Δημοτικό Σχολείο Κουκλιών

- ΙΑ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου (Αγίου Σπυρίδωνα)

Επαρχία Αμμοχώστου

- Α' και Β' Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας

- Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων 

- Δημοτικό Σχολείο Δασάκι Άχνας (Πόλυ Πίττα)

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top