ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Παρουσίασε πρωτοποριακές προτάσεις για εκπαίδευση, αθλητισμό και πολιτισμό

Νίκος Χριστοδουλίδης: Παρουσίασε πρωτοποριακές προτάσεις για εκπαίδευση, αθλητισμό και πολιτισμό

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λευκωσία εκδήλωση με τίτλο «Ανθρωποκεντρική Εκπαίδευση και Προαγωγή Πολιτισμού και Αθλητισμού για τους πολίτες του αύριο», κατά την οποία ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε μέρος των εμβληματικών προτάσεων του προεκλογικού του προγράμματος για την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Στην ομιλία του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επέλεξε συνειδητά να ξεκινήσει την παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων από την Παιδεία καθώς θεωρεί ότι «είναι το κορυφαίο εργαλείο αν θέλει μια πολιτεία, ένα κράτος, να θεμελιώσει στους πολίτες της, ειδικά στους νέους που αποτελούν τη συνέχεια και το μέλλον, αρχές και αξίες, γνώσεις και δεξιότητες που οριζοντίως απαιτούνται για να προοδεύσει ένας τόπος είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε κοινωνικά».

Σε σχέση με την Εκπαίδευση, ανέφερε ότι στόχος ανάμεσα σε άλλα, είναι κάθε παιδί, κάθε νέα και κάθε νέος να έχουν την ευκαιρία καλλιέργειας ταλέντων και ικανοτήτων με σύγχρονες υποδομές και καινοτόμες διαδικασίες μάθησης και παρουσίασε μερικές από τις εμβληματικές προτάσεις:

• Αποφόρτιση Αναλυτικών Προγραμμάτων και καλλιέργεια κριτικού και δημιουργικού πνεύματος,

• Εκσυγχρονισμός Συστήματος Αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου,

• Σύνδεση Εκπαιδευτικού Συστήματος με την αγορά εργασίας,

• Ενίσχυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης,

· Πιλοτική εφαρμογή του Τεχνικού Γυμνασίου στα πρότυπα του Αθλητικού και Μουσικού Γυμνασίου,

· Επέκταση των σχολείων STEAM σε όλες τις πόλεις,

• Αναβάθμιση υποδομών,

• Προώθηση καθολικά του θεσμού του σχολικού λεωφορείου,

• Προώθηση της Κύπρου ως ποιοτικού και ελκυστικού ακαδημαϊκού προορισμού,

• Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε σχολεία με υψηλό αριθμό παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία και καλύτερη κατανομή μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία στα σχολεία,

• Επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στις σχολικές μονάδες, αναβάθμιση και ενίσχυση της ψηφιακής και εργαστηριακής εκπαίδευσης με την προώθηση ψηφιακών δεξιοτήτων και ενίσχυση της ενσωμάτωσης νέων, σύγχρονων τεχνολογιών.

Παρουσιάζοντας μερικές από τις εμβληματικές προτάσεις για τον Πολιτισμό, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι μέσα από τον σχεδιασμό μιας στρατηγικής πολιτιστικής διπλωματίας, η πατρίδα μας μπορεί να αναδειχθεί σε κόμβο πολιτισμού. «Οι άριστες σχέσεις με γειτονικά κράτη αξιοποιούνται μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας για να προβάλλουμε τη σύγχρονη Κύπρο και να δημιουργούμε αγορές για προϊόντα της Κυπριακής πολιτιστικής βιομηχανίας».

Ανάμεσα σε άλλες προτάσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε :

• Στη δημιουργία μακρόχρονης στρατηγικής για τον πολιτισμό,

• Στη δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών,

• Στην ανάδειξη της Κύπρου ως κόμβου πολιτισμού

Ο Αθλητισμός αποτελεί βασικό φορέα παιδείας και άριστο εργαλείο τρόπου ζωής. Ανάμεσα στις προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Χριστοδουλίδης για τον Αθλητισμό είναι:

• Η κατασκευή Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου,

• Η αναβάθμιση και αξιοποίηση εγκαταστάσεων και σχολικών υποδομών,

• Η προώθηση της δια βίου άσκησης

Για την Εκπαίδευση, μίλησε στην εκδήλωση ο Δρ Στέλιος Ορφανός, Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Διοίκησης και Ανάλυσης Πολιτικής, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πετυχημένης εκπαίδευσης και πώς μπορεί ένα κράτος να την διασφαλίσει.

Η Δρ Ελένη Νικήτα, ιστορικός τέχνης, συγγραφέας και πρώην Διευθύντρια των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, μίλησε για τη σημασία και τη διαχρονική αξία του πολιτισμού η οποία καταδεικνύεται μέσα από την ιστορία του ανθρώπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Για την πολυδιάστατη σημασία του αθλητισμού, ο οποίος αποτελεί μια πολυσύνθετη κοινωνική πραγματικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την Παιδεία και τον Πολιτισμό, μίλησε στην εκδήλωση η Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των προγραμματικών θέσεων του υποψηφίου για την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό είναι δημοσιευμένες από τις 8 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του υποψηφίου www.christodoulides2023.com.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του Ρώσου για το θανατηφόρο με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου - Αυτός είναι ο λόγος

Εκλογές 2024: Ιδού οι εκλεκτοί του ΔΗΚΟ για Δημάρχοι και Αντιδημάρχοι - Με κατά βούληση για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: «Καλούν και άλλους μάρτυρες - Το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές»

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top