ΔΙΕΘΝΗ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η «δεξίωση του αιώνα» στο Μπάκιγχαμ - Δωρεάν προβολή της κηδείας σε κινηματογράφους - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η «δεξίωση του αιώνα» στο Μπάκιγχαμ - Δωρεάν προβολή της κηδείας σε κινηματογράφους - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών.

Αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία θα διαρκέσει συνολικά πάνω από 10 ώρες, ενώ πολλαπλές τελετές και δεξιώσεις θα λάβουν χώρα μέσα στο ίδιο 24ωρο.

Εκατοντάδες υψηλοί καλεσμένοι θα παρευρεθούν στην κηδεία, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ξένων ηγετών εδώ και δεκαετίες.

Η «δεξίωση του αιώνα»

Μάλιστα απόψε, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση του βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ, η οποία χαρακτηρίζεται «η δεξίωση του αιώνα», με καλεσμένους 1.000 VIPs.

Παράλληλα, οι ουρές για το λαϊκό προσκύνημα πλησιάζουν πλέον σε χρόνους παραμονής τις 14 ώρες. Είναι η τελευταία η μέρα που η σορός της βασίλισσας θα βρίσκεται στο Γουέστμινστερ Χολ, καθώς αύριο το πρωί, στις 08:30 (ώρα Ελλάδος), θα μεταφερθεί για την κηδεία στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Η «δεξίωση του αιώνα» πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ
Απόψε, 1.000 επισκέπτες θα φιλοξενηθούν από τον βασιλιά Κάρολο και τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα. Παγκόσμιοι ηγέτες, πρεσβευτές και ξένοι βασιλικοί θα παραστούν σε δεξίωση στο παλάτι, όπου θα τους χαιρετήσουν επίσης ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η βασιλική πριγκίπισσα και ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ.

Οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας θα είναι επίσης εκεί. Οι καλεσμένοι θα φτάσουν στις 20:00 (ώρα Κύπρου) στην γκαλερί του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και στα βασιλικά διαμερίσματα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν προσκλήθηκαν στη δεξίωση, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πιστεύεται ότι το ζευγάρι έλαβε πρόσκληση για την εκδήλωση, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν, είναι πλέον απίθανο να παρευρεθούν, αφού αξιωματούχοι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επέμειναν ότι η δεξίωση ήταν μόνο για «μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Μέχρι και κινηματογράφοι θα προβάλλουν την κηδεία της δωρεάν

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα προβληθεί τη Δευτέρα σε 125 κινηματογράφους σε όλη τη Βρετανία, όπως ανακοινώθηκε χθες Σάββατο από το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού. Η είσοδος στους κινηματογράφους για την προβολή της κηδείας είναι δωρεάν, αλλά οι περισσότερες θέσεις ήταν ήδη κλεισμένες από την Πέμπτη. Παράλληλα, γιγαντοοθόνες έχουν στηθεί σε πάρκα, πλατείες και καθεδρικούς ναούς για την προβολή της τελετής.

Η κηδεία στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και η πομπή που θα ακολουθήσει θα μεταδοθούν ζωντανά από τα δίκτυα ΒBC, ITV και Sky.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της κηδείας σε ώρα Κύπρου

Στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ.

10:00 : Ανοίγουν οι πόρτες του Αβαείου του Γουεστμίνστερ για να εισέλθουν οι ηγέτες κρατών και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι.

12:35 : Το φέρετρο θα μεταφερθεί στην έξοδο του Βρετανικού Κοινοβουλίου για να τοποθετηθεί πάνω στον κιλλίβαντα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα το συνοδεύουν 142 μέλη του Βασιλικού Ναυτικού.

12:44 : Θα ξεκινήσει η πομπή από το Βρετανικό Κοινοβούλιο προς το αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Πηγές: iefimerida.gr, ethnos.gr, protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04) στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top