Debate: Τηλεμαχία Αβέρωφ - Μαυρογιάννη - Χρίστου – Κόντρα για Χρυσή Αυγή και ΔΗΣΑΚΕΛ

Debate: Τηλεμαχία Αβέρωφ - Μαυρογιάννη - Χρίστου – Κόντρα για Χρυσή Αυγή και ΔΗΣΑΚΕΛ

Άναψαν από νωρίς τα αίματα στη συζήτηση-debate στην εκπομπή «Προεκτάσεις» του ΡΙΚ όπου απόψε συμμετέχουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Χρίστος Χρίστου.

Η συζήτηση άρχισε με τις απόψεις των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας για το τι αναμένουν από την προσφώνηση του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Δίνοντας πρώτα τον λόγο στον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ίδιος δήλωσε ότι «αναμένω από τον ΠτΔ και τον Έλληνα Πρωθυπουργό να απαντήσουν σε όσα ο Ερντογάν έχει ξεστομίσει. Έχουμε ένα Ερντογάν που απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο και θα πάρει την πρέπουσα απάντηση. Από κει και πέρα με την ρητορική του Ερντογάν, δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε οποιαδήποτε εξέλιξη για το κυπριακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να προσπαθούμε».

Πριν τοποθετηθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στο ίδιο ζήτημα, ξεκαθάρισε από την αρχή ότι ένας είναι ο συνομιλητής απόψε στην εκπομπή, αφού στο τραπέζι κάθεται εκπρόσωπος του παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο.

Στη συνέχεια απαντώντας στην ερώτηση για το τι αναμένει από τη Νέα Υόρκη αύριο, ανέφερε πως πρέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να απευθύνει επείγουσα έκκληση για επανέναρξη του διαλόγου χθες. «Ο Πρόεδρος να αποκαταστήσει την εικόνα σε όλες τις συναντήσεις του ότι είμαστε σοβαροί και σταθεροί και θέλουμε να επαναρχίσει ο διάλογος το συντομότερο δυνατόν».

Ο Χρίστος Χρίστου με τη σειρά του δήλωσε πως «ούτε εμείς είμαστε χαρούμενοι να συζητούμε μαζί με το πιο αντιδημοκρατικό κόμμα της Κύπρου. Όσον αφορά το θέμα της Χρυσής Αυγής αρκέστηκε να πει πως αυτά τα έχουμε ξαναπεί. Θυμήθηκε επίσης σκάνδαλο της Focus και της Δρομολοξιάς, ενώ έκανε αναφορά στο γνωστό ζευγάρι ΔΗΣΑΚΕΛ.

Για το θέμα της συζήτησης ανέφερε πως αύριο αναμένουμε από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας να καταγγείλει για άλλη μια φορά την Τουρκία για την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Ακολούθως, αμέτωχος παρέμεινε ο Αβέρωφ στην «κουβέντα» Μαυρογιάννη – Χρίστου με «καρφιά» για Χριστοδουλίδη που δεν συμμετείχε στις συζητήσεις του Σεπτεμβρίου στη συγκεκριμένη εκπομπή. «Δείχνω ακόμα μια φορά σεβασμό στη δημοκρατία και αφήνω τον κόσμο να κρίνει», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Το Κυπριακό βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Όχι μόνο λόγω της επικείμενης παρουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αλλά κυρίως επειδή πίσω από τη νέα διπλωματική κινητικότητα διαμορφώνεται μια συζήτηση για το περιεχόμενο, τη μορφή και τα όρια μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας επίλυσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE