ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate - Ενεργειακή κρίση: Όλοι συμφωνούν ότι είναι «σοβαρό πρόβλημα» - Τι πρέπει να γίνει τώρα

Debate - Ενεργειακή κρίση: Όλοι συμφωνούν ότι είναι «σοβαρό πρόβλημα» - Τι πρέπει να γίνει τώρα

Το καυτό ζήτημα της ενέργειας και τις ακρίβειας άγγιξαν οι τρεις υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Χρίστος Χρίστου, καλεσμένοι στην εκπομπή «Προεκτάσεις» του ΡΙΚ το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι πρέπει να φέρουμε άμεσα το κυπριακό φυσικό αέριο ως μεταβατική λύση μέχρι να περάσουμε στην πράσινη μετάβαση.

Απαντώντας στην ερώτηση τι μπορεί να γίνει σήμερα, ο κ. Μαυρογιάννης σημείωσε ότι πρέπει να μελετήσουμε τα περιθώρια μείωσης των φορολογιών, τα πρόστιμα για τους ρύπους και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώρια για να θέσουμε οροφή στην φορολογία των καυσίμων.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να περάσει αγωγός φυσικού αερίου από την Τουρκία καθώς δεν θα διασφάλιζε την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και του τόπου μας.

Από την πλευρά του ο Χρίστος Χρίστου ανέφερε πως έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να εφοδιάσουμε με φυσικό αέριο τις ευρωπαϊκές αγορές και πρέπει να επιταχύνουμε το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου. «Ο λόγος που έχει καθυστερήσει είναι η εμπλοκή του τουρκικού παράγοντα σε μια προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού», υπέδειξε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αστειευόμενος είπε ότι μετά από δύο ώρες συζήτηση είδαμε και μια ταύτιση του Ανδρέα Μαυρογιάννη με το ΑΚΕΛ, πως για ότι γίνει φταίει η Κυβέρνηση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σχέσεις με γειτονικές χώρες που διαθέτουν φυσικό αέριο. «Αν έχουμε λύση του Κυπριακού, η Κύπρος, λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ, μπορεί να καταστεί ο συνδετικός κρίκος με Ισραήλ, Αίγυπτο και Λίβανο, και οποιοσδήποτε αγωγός θα περνάει από την Κύπρο θα είναι ασφαλές», εξήγησε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top