ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Την αλλαγή δεν μπορεί να την φέρουν ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης»

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Την αλλαγή δεν μπορεί να την φέρουν ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης»

Την αλλαγή δεν μπορεί να την φέρουν ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού και οι δυο τους είναι μέρος των προβλημάτων, είναι πρωταγωνιστές αυτής της κατάστασης της οποίας ο λαός μας απαιτεί την απαλλαγή πετυχαίνοντας την προοδευτική αλλαγή, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στην ομιλία του στην 28η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας.

Στην ομιλία του ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «το Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ του προπερασμένου Ιουλίου έθεσε τον στόχο και το καθήκον να κάνουμε το κόμμα πιο ισχυρό. Να ενισχύσουμε τον ρόλο του και την παρέμβασή του υπέρ της πατρίδας μας, του λαού μας, των εργαζόμενων, των νέων, της κοινωνίας».

Ο κ. Στεφάνου είπε πως δύο είναι οι πυλώνες που θα καθορίσουν την επιτυχία στην υλοποίηση του στόχου που τέθηκε. Ο πρώτος πυλώνας σημείωσε είναι «να εκσυγχρονίσουμε και να ανανεώσουμε το Κόμμα. Να αξιολογήσουμε, να επανεξετάσουμε και να προσαρμόσουμε τις δομές του και τις διαδικασίες του στις σύγχρονες συνθήκες και στον τρόπο που σκέφτεται, αντιδρά και κινητοποιείται η κοινωνία".

"Να το ανασυγκροτήσουμε οργανωτικά. Να του δώσουμε νέα ορμή, ζωντάνια και δύναμη. Να δημιουργήσουμε νέα δυναμική που θα κάνει πιο αποτελεσματική και πιο έντονη την παρουσία του στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου μας. Να κάνει πιο έντονη και αποτελεσματική την παρέμβαση του Κόμματός μας σε όλες τις πτυχές της ζωής», πρόσθεσε.

Ο δεύτερος πυλώνας είπε «είναι να ανοίξουμε τον Κόμμα μας ακόμα περισσότερο προς την κοινωνία. Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του με τις μάζες». Πρόσθεσε πως οι προεδρικές εκλογές «διεξάγονται σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας. Το αποτέλεσμά τους θα κρίνει προς τα πού θα πορευτεί η χώρα μας και η κοινωνία μας».

Πρόσθεσε πως «η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει να κατρακυλά προς την παγίωση της διχοτόμησης παρακολουθώντας παθητικά αυτή την εξέλιξη. Και μάλιστα να θεωρείται από τον διεθνή παράγοντα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι συνυπεύθυνη για το αδιέξοδο όταν απέναντι μας έχουμε μια τόσο προκλητική και αρνητική Τουρκία».

Συμπλήρωσε πως «αυτό δείχνει την αποτυχία της διαχείρισης του Κυπριακού από τον Αναστασιάδη, στον οποίο ο ΔΗΣΥ του Αβέρωφ Νεοφύτου προσφέρει συνεχή και αδιάλειπτη υποστήριξη και κάλυψη».

Ανέφερε πως «η Κύπρος και ο λαός μας αξίζουν καλύτερης τύχης. Οι νέοι και οι νέες μας αξίζουν καλύτερης προοπτικής. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με μισούς μισθούς, με απρόσιτη στέγη και αβέβαιο το μέλλον».

Είπε πως «η Κύπρος μπορεί! Έχει το δυναμικό. Έχει τις δυνατότητες. Έχει το ταλέντο. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας πρόεδρος με όραμα για τον τόπο. Με εφικτές και προοδευτικές προτάσεις. Με έγνοια και ευαισθησία για τον απλό άνθρωπο».

Πρόσθεσε πως «το τιμόνι του κράτους χρειάζεται πολύ περισσότερα πράγματα από χαμόγελα, χειραψίες και δημόσιες σχέσεις. Χρειάζεται όραμα, προτάσεις, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας. Προς όφελος των πολλών και όχι των εξουσιαστικών ελίτ».

Κατέληξε αναφέροντας πως «μόνο στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη η χώρα μας μπορεί ξανά να πορευτεί με σιγουριά προς το μέλλον. Μπορεί να πετύχει την προοδευτική αλλαγή ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της χώρας μας, όλες τις δυνατότητες κι όλα τα ταλέντα του λαού μας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top