ΔΙΕΘΝΗ

Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα συνεχίζει να παρενοχλεί τουρκικά αεροσκάφη και πλοία

Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα συνεχίζει να παρενοχλεί τουρκικά αεροσκάφη και πλοία

«Εμείς, ως Τουρκία, δεν βλέπουμε κανέναν από τους γείτονές μας ως εχθρό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, ενώ ισχυρίστηκε για την Ελλάδα ότι συνεχίζει να παρενοχλεί τα τουρκικά αεροσκάφη και πλοία. «Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει το εξής: Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με όρους άσκησης διπλωματίας», δήλωσε.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του στα Άδανα, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι, δεν θα κάνουν συμβιβασμούς στη Γαλάζια Πατρίδα και απάντησε σε δηλώσεις βουλευτή του κόμματος CHP πως «το να λέμε Γαλάζια Πατρίδα είναι μια πολύ μαξιμαλιστική συμπεριφορά, μπορεί να μας δείξει επιθετικούς στα μάτια των άλλων», για να του καταλογίσει πως κάτι τέτοιο «μπορεί να ειπωθεί μόνο από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν έχουμε ούτε βότσαλο να δώσουμε σε κανέναν, ούτε σταγόνα νερό να δώσουμε σε κανέναν από τη Γαλάζια Πατρίδα. Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μέχρι τέλους».

Αναφερόμενος στον Ελληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ομέρ Τσελίεκ είπε ότι «έγραψε ένα τουίτ στα τουρκικά και λέει ότι δεν είμαστε εχθροί σας. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Εμείς, ως Τουρκία, δεν βλέπουμε κανέναν από τους γείτονές μας ως εχθρό».

Είπε, ακόμα, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ ότι «λέμε πάντα ότι είμαστε υπέρ της ειρήνης και της δράσης προς την κατεύθυνση της ειρήνης, αλλά πήγε στο αμερικανικό Κογκρέσο και έκανε μια εξαιρετικά φτηνή και δειλή ομιλία που θα μπορούσε να σημαίνει εχθρότητα προς την Τουρκία».

Τώρα, υποστήριξε, η Ελλάδα συνεχίζει την παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων. «Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει το εξής: Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με όρους άσκησης διπλωματίας. Όσοι συνεργάζονται με τη βούληση της Τουρκίας για ειρήνη πάντα κερδίζουν, αλλά κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμη της Τουρκίας. Μην εμπλακούν σ' ένα τέτοιο λάθος. Να ρωτήσουν την Ιστορία πόσο αποφασισμένοι είμαστε όταν το θέμα αφορά το έδαφος μας, τους ουρανούς μας και τη Γαλάζια Πατρίδα μας», είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top