Nord Stream: Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας ανέλαβε την έρευνα για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά στους αγωγούς

Nord Stream: Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας ανέλαβε την έρευνα για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά στους αγωγούς

Η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας (Säpo) ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά που προκάλεσε τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Säpo θα χειριστεί την έρευνα επειδή «υπάρχει η πιθανότητα να σχετίζεται με σοβαρό έγκλημα, το οποίο – τουλάχιστον εν μέρει – μπορεί να στρέφεται κατά των εθνικών συμφέροντων της Σουηδίας» και «δεν αποκλείεται η εμπλοκή ξένης δύναμης».
Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Μόσχα αρνήθηκαν σήμερα την ευθύνη για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά που προκάλεσε τρεις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, δύο υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία. Οι τρεις διαρροές σημειώθηκαν σε διεθνή ύδατα, αλλά δύο ήταν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δανίας και μία στη σουηδική ΑΟΖ.

Παρότι οι αγωγοί δεν ήταν σε λειτουργία, είχαν γεμίσει με φυσικό αέριο, το οποίο διαρρέει στη νότια Βαλτική.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE