ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνοδός βοηθά παιδί με εγκεφαλική παράλυση να παίξει τερματοφύλακας - «Απαιτούμε να αμειβόμαστε αξιοπρεπώς»- Φωτογραφία

Συνοδός βοηθά παιδί με εγκεφαλική παράλυση να παίξει τερματοφύλακας - «Απαιτούμε να αμειβόμαστε αξιοπρεπώς»-  Φωτογραφία

Παιδί με εγκεφαλική παράλυση, συμμετέχει στο μάθημα γυμναστικής και παίζει στη θέση του τερματοφύλακα, με τη βοήθεια του σχολικού συνοδού του.

Τη φωτογραφία ανέβασε το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνοδών Κύπρου, Μιχάλης Χαραλάμπους, ο οποίος μίλησε στο ThemaOnline , αναφέροντας ότι οι συνοδοί πολλές φορές με δική τους πρωτοβουλία και πέρα από τα καθήκοντα τους, προσπαθούν να βοηθήσουν το κάθε παιδί που αναλαμβάνουν να είναι χαρούμενο.

Όπως στην περίπτωση του συνοδού στη φωτογραφία, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να κρατήσει- στήριξει με τα χέρια και σώμα του, το παιδί με εγκεφαλική παράλυση για να μπορέσει να συμμετέχει στο μάθημα γυμναστικής, παρότι δεν είναι στα καθήκοντα του (συνοδού) να το πράξει.

Ο κ.Χαραλάμπους εξήγησε ότι είναι σημαντικό για τους συνοδούς, τα παιδιά που αναλαμβάνουν να είναι χαρούμενα . Τόνισε ότι ως σχολικοί συνοδοί δεν το βλέπουν ως μια απλή διεκπεραιωτική εργασία. Πολλές φορές κάνουν υπερπροσπάθεια καθώς αναλαμβάνουν δύσκολες περιπτώσεις παιδιών.

Εξέφρασε την απογοήτευση των σχολικών συνοδών, για το θέμα αμοιβής τους, αναφέροντας ότι ο μισθός τους είναι χαμηλός σε αναλογία με τα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν στα πλαίσια των καθήκοντα τους.

Συγκεκριμένα παρουσίασε ως παράδειγμα, τον συνοδό της φωτογραφίας, αποκαλύπτοντας ότι ο συγκεκριμένος συνοδός αμείβεται με 710 ευρώ.

Ως Σύνδεσμός συνεχίζουν τις προσπάθειες για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του σχολικού συνοδού και συγχρόνως να κατοχυρώσουν ένα κατώτατο μισθό, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και κάποια άλλα δικαιώματα , τα οποία θεωρούν ότι θα έπρεπε να τους δοθούν από το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top