Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται απόφαση για ενισχυτική δόση στην Κύπρο

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται απόφαση για ενισχυτική δόση στην Κύπρο

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται απόφαση από τις αρμόδιες αρχές για την χορήγηση ενισχυτικής/5ης δόσης του εμβολίου κατά COVID-19, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης. Η απόφαση αναμενόταν να γίνει σήμερα αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμπούρη, η χορήγηση της 5ης δόσης θα αρχίσει προσεχώς. Θα χορηγείται σε άτομα 30 ετών και άνω, σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν ή εργάζονται σε στέγες ευγηρίας και κλειστές δομές, σε επαγγελματίες υγείας ανεξαρτήτως ηλικίας και σε άλλες ευάλωτες ομάδες.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής από τις 20 Σεπτεμβρίου, που άρχισε η χορήγηση ενισχυτικής/4ης δόσης του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 έχουν εμβολιαστεί 3.846 άτομα, είπε ο κ. Ταμπούρης.

Ανέφερε ότι η προσέλευση του κόσμου έχει ανοδική τάση τις τελευταίες ημέρες για την 3η και 4η δόση και εξέφρασε αισιοδοξία ότι αυτή θα ενταθεί τους προσεχείς μήνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στόχοι του Ιράν οι ευρωπαϊκές χώρες αν συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ, λέει η Τεχεράνη – Έφθασαν στην Κύπρο τα ελικόπτερα Wildcats

LIVE: Στόχοι του Ιράν οι ευρωπαϊκές χώρες αν συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ, λέει η Τεχεράνη – Έφθασαν στην Κύπρο τα ελικόπτερα Wildcats

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE