Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται απόφαση για ενισχυτική δόση στην Κύπρο

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται απόφαση για ενισχυτική δόση στην Κύπρο

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται απόφαση από τις αρμόδιες αρχές για την χορήγηση ενισχυτικής/5ης δόσης του εμβολίου κατά COVID-19, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης. Η απόφαση αναμενόταν να γίνει σήμερα αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμπούρη, η χορήγηση της 5ης δόσης θα αρχίσει προσεχώς. Θα χορηγείται σε άτομα 30 ετών και άνω, σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν ή εργάζονται σε στέγες ευγηρίας και κλειστές δομές, σε επαγγελματίες υγείας ανεξαρτήτως ηλικίας και σε άλλες ευάλωτες ομάδες.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής από τις 20 Σεπτεμβρίου, που άρχισε η χορήγηση ενισχυτικής/4ης δόσης του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 έχουν εμβολιαστεί 3.846 άτομα, είπε ο κ. Ταμπούρης.

Ανέφερε ότι η προσέλευση του κόσμου έχει ανοδική τάση τις τελευταίες ημέρες για την 3η και 4η δόση και εξέφρασε αισιοδοξία ότι αυτή θα ενταθεί τους προσεχείς μήνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE