ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκοψαν το ρεύμα σε πατέρα μονογονιό δυο παιδιών - Σωτήρια η παρέμβαση του Υφυπουργείου Πρόνοιας

Έκοψαν το ρεύμα σε πατέρα μονογονιό δυο παιδιών - Σωτήρια η παρέμβαση του Υφυπουργείου Πρόνοιας

Χωρίς ρεύμα βρέθηκε πατέρας μονογονιός δυο ανήλικων παιδιών. Μετά απο δημοσίευση του ThemaOnline και κινητοποίηση της εθελοντικής ομάδας, το Υφυπουργείο Πρόνοιας προέβη στις απαραίτητες σωτήριες ενέργειες για την οικογένεια.

Πριν λίγες μέρες το ThemaOnline , δημοσίευσε την δύσκολη κατάσταση πατέρα μονογονιού δυο παιδιών και την απόγνωση του , καθώς αν δεν πλήρωνε το λογαριασμό ρεύματος θα γινόταν αποκοπή.

Ο πατέρας , όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο και σύμφωνα με την εθελοντική ομάδα "For a better world" , αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί αυτό το διάστημα , καθιστώντας την οικονομική του κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Λόγω των οικονομικών αυτών δυσκολιών, υπήρξε ανεξόφλητος λογαριασμός ρεύματος ο οποίος δεν πληρώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά να γίνει αποκοπή ρεύματος στις 12/10.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας, μετά την ενημέρωση της κατάστασης του πατέρα μονογονιού με τα δυο παιδιά.

Υφυπουργείο Πρόνοιας και Διεύθυνση της ΑΗΚ, αμέσως συνεργάστηκαν ώστε να βρεθεί λύση για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στον πατέρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 και μετά από μεγάλο αγώνα και επίσπευση διαδικασιών , τα δυο παιδιά και ο πατέρας έχουν ξανά ρεύμα. 

Το ThemaOnline επικοινώνησε με μια εκ των διαχειριστών της εθελοντικής ομάδας "For a better world" , η οποία μας περιέγραψε : « Προσπαθούσαμε από πριν τις 28 Σεπτεμβρίου να βρούμε λύση για τον πατέρα ώστε να μην γίνει αποκοπή ρεύματος. Ομάδα εθελοντών με δική τους πρωτοβουλία , είχε προσπαθήσει να καλύψει ένα μέρος του χρωστούμενου ποσού αλλά ήταν πάνω απο τις δυνάμεις τους , να εξοφληθεί όλο το ποσό. Αποτέλεσμα στις 12/10 η ΑΗΚ έκοψε το ρεύμα στον πατέρα, λόγω του καθυστερημένου μεγάλου απλήρωτου υπόλοιπου λογαριασμού. Αμέσως επικοινωνήσαμε τόσο με τη Διεύθυνση της ΑΗΚ όσο και με το Υφυπουργείο Πρόνοιας και Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο, στα πλαίσια της νομοθεσίας και κανόνων, να επισπεύσουν τις όποιες διαδικασίες. Συνεργάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, ώστε να βρεθεί λύση. Πέρασαν δυο μέρες που τα παιδιά και ο πατέρας δεν είχαν ρεύμα. Παρ'όλα αυτά έγινε όσο πιο γρήγορα γινόταν έγκριση για πληρωμή τόσο του ανεξόφλητου λογαριασμού όσο και του "προστίμου" επανασύνδεσης από το Υφυπουργείο προς την ΑΗΚ και έτσι το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η επανασύνδεση του ρεύματος. Ένα μεγάλο δώρο για το ένα παιδί, το οποίο πέρασε τα γενέθλια του στο σκοτάδι. Ευτυχώς το απόγευμα έγινε η επανασύνδεση και έτσι το παιδί δεν πέρασε όλη την ημέρα των γενεθλίων του χωρίς ρεύμα ».

Η ανάρτηση της ομάδας μετά την επανασύνδεση ρεύματος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top