Ξεγέλασαν υπάλληλο εταιρείας στη Λεμεσό - Με παραποιημένο email έστειλε 156 χιλιάδες

Ξεγέλασαν υπάλληλο εταιρείας στη Λεμεσό - Με παραποιημένο email έστειλε 156 χιλιάδες

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε χθες στο ΤΑΕ Λεμεσού από 50χρονο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από ηλεκτρονική αλληλογραφία της εταιρείας στην οποία εργάζεται, με συνεργάτιδα εταιρεία άλλης χώρας, υπάλληλος της πρώτης εταιρείας, προχώρησε σε έμβασμα ύψους 156 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν, ενημερώθηκαν από τη συνεργάτιδα εταιρεία, ότι η πληρωμή δεν καταβλήθηκε ποτέ. Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν παραποιημένη.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταβάλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αν διαπιστώσετε κάτι ύποπτο ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 22-808200 ή και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών για ηλεκτρονικά εγκλήματα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

Τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ-Οικολόγοι- Μάχη επιβίωσης στην τελική ευθεία των εκλογών

Βουλευτικές: ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ-Οικολόγοι- Μάχη επιβίωσης στην τελική ευθεία των εκλογών

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές να έχει εισέλθει στην τελική ευθεία, το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται πλέον στους ισχυρούς παίκτες του πολιτικού σκηνικού. Αντίθετα, η πιο σκληρή και αβέβαιη μάχη δίνεται από τα μικρά κόμματα, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα ωμό δίλημμα: κοινοβουλευτική επιβίωση ή πολιτική περιθωριοποίηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE