LIKE ONLINE

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως η ζωή «περνάει» όντως μπροστά από τα μάτια μας πριν πεθάνουμε

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως η ζωή «περνάει» όντως μπροστά από τα μάτια μας πριν πεθάνουμε

Η μελέτη που οργανώθηκε από τον νευροχειρουργό του Πανεπιστημίου του Λούισβιλ στις ΗΠΑ, Δρ Ajmal Zemmar έριξε στο φως για το τι μπορεί να συμβαίνει στον εγκέφαλο τις στιγμές πριν από τον θάνατο.

Οι επιστήμονες κατάφεραν άθελα τους να καταγράψουν τη δραστηριότητα ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπινου εγκεφάλου, όταν ένας ασθενής απεβίωσε ενώ υποβαλλόταν σε εξετάσεις και θεραπεία για την επιληψία του.

Σε ερευνητικό άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τον Zemmar και την επιστημονική του ομάδα αναφέρει ότι η λειτουργία του εγκεφάλου μετά την καρδιακή ανακοπή και κατά τη διάρκεια της εμπειρίας κοντά στο θάνατο (NDE) δεν είναι καλά κατανοητή και ακόμα ερευνάται.

Το συγκεκριμένο άρθρο που έχει τίτλο: «Ενισχυμένη αλληλεπίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο που πεθαίνει» επισημαίνει ότι έχει παρατηρηθεί μια υποενεργή κατάσταση της εγκεφαλικής δραστηριότητας στα πειραματόζωα, τα οποία έχουν δείξει αυξημένη δραστηριότητα μετά από καρδιακή ανακοπή. Για τους ανθρώπους όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Καμία μελέτη δεν έχει ακόμη διερευνήσει το θέμα αυτό στους ανθρώπους. Ωστόσο, δρ Raul Vincente, και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να θεραπεύσουν έναν 87χρονο ασθενή με επιληψία και παρατήρησαν ότι οι συνθήκες άλλαξαν. Η ομάδα χρησιμοποίησε συνεχή παρακολούθηση του εγκεφαλογραφήματος στον ασθενή. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της παρακολούθησης, όταν δυστυχώς ο ασθενής υπέστη καρδιακή ανακοπή και απεβίωσε. Λόγω του ότι εξακολουθούσε να είναι συνδεδεμένη με την παρακολούθηση, η ομάδα των ερευνητών μπόρεσε να καταγράψει και να αναλύσει την εγκεφαλική δραστηριότητα του ασθενούς τις στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου του. Η δραστηριότητα που καταγράφηκε υπέδειξε ότι ο εγκέφαλος μπορεί να περάσει από μια σειρά στερεότυπων δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του θανάτου».

Στερεότυπη δραστηριότητα θεωρείται το όνειρο, η ανάκληση αναμνήσεων ή η συγκέντρωση όταν ο εγκέφαλός μας καλείται να εκτελέσει εργασίες υψηλής νοημοσύνης. Η δραστηριότητα άρχισε 30 δευτερόλεπτα πριν ο ασθενής υποστεί καρδιακή ανακοπή και συνεχίστηκε για 30 δευτερόλεπτα μετά την πλήρη διακοπή της καρδιάς του επίσης. Η επιστημονική ομάδα τέλος εξηγεί ότι τα τυχαία ευρήματα απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

 ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top