ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπιασαν τα του πλαισίου φερεγγυότητας οι Τροϊκανοί

Έπιασαν τα του πλαισίου φερεγγυότητας οι Τροϊκανοί

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας θα παρουσιάσει σε κλιμάκιο των δανειστών το σχέδιο δράσης που έχει καταρτίσει για την εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας, ένα σχέδιο που αγγίζει όλα τα θέματα.

«Σήμερα έγινε η πρώτη συνάντηση, θα ακολουθήσουν καθημερινές συναντήσεις όλη την εβδομάδα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το τι θα ζητήσουν οι δανειστές.

Όπως είπαν οι ίδιες πηγές, ειδικότερα κατά τις συναντήσεις θα γίνει αξιολόγηση του σχεδίου δράσης, θα εξεταστεί το τι έχει ήδη γίνει, τα χρονοδιαγράμματα που αγγίζουν ευρύτερα την εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας, τους διαδικαστικούς κανονισμούς δικαστηρίων, την ανάγκη η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας να μπορέσει να λειτουργήσει, αλλά και το πώς διάφοροι κρατικοί φορείς και τα πιστωτικά ιδρύματα θα ανταποκριθούν στο πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Η Τρόικα θα αξιολογήσει την κατάσταση και το αν προχωρούμε σωστά με βάση τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, τα μέτρα που υλοποιούμε για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή και θα εξεταστεί το τι θα περιληφθεί στο επόμενο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Με βάση τον επικαιροποιημένο μνημόνιο, οι κυπριακές Aρχές σε διαβούλευση με τους δανειστές θα υποβάλουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων και της αφερεγγυότητας, περιλαμβανομένων νομοθετικών αλλαγών.

Παράλληλα, υπάρχει ο στόχος της διεξαγωγής στις αρχές του 2016 μιας συνολικής αξιολόγησης του πλαισίου αναδιάρθρωσης ιδιωτικού χρέους και του καταρτισμού του σχεδίου δράσης για διόρθωση των όποιων ελλείψεων.

Στο μνημόνιο υπάρχει επίσης η πρόνοια για τη διασφάλιση της πλήρους λειτουργίας της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας, περιλαμβανομένης και της υποδομής πληροφορικής, κάτι που περιλαμβάνεται στο σχέδιο δράσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top