ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ορεινών περιοχών: Άρχισε η καταβολή στους λογαριασμούς - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα ορεινών περιοχών: Άρχισε η καταβολή στους λογαριασμούς - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων άρχισε να καταβάλλεται το επίδομα ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Φέτος μάλιστα μεγαλώνει ο αριθμός των κοινοτήτων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο.

Δικαιούχοι

Μιλώντας στο ThemaOnline, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, Πατρίνα Ταραμίδου, «δικαιούχοι είναι όλοι οι Κύπριοι και Ευρωπαίου πολίτες οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις ορεινές περιοχές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, που έχουν υψόμετρο ίσο ή μεγαλύτερο των 600 μέτρων». Τόνισε παράλληλα ότι η μόνιμη διαμονή σημαίνει να μένεις εκεί τουλάχιστον δύο χρόνια και δεν συμπεριλαμβάνονται εξοχικές κατοικίες.

Φέτος αυτό που έχει αλλάξει είναι ο υπολογισμός του υψομέτρου. «Προηγουμένως, το υψόμετρο οριζόταν ως το κέντρο της κοινότητας. Προς όφελος των κοινοτήτων, πλέον το υψόμετρο ορίζεται ως το υψηλότερο σημείο της οικιστικής περιοχής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη εννέα νέων κοινοτήτων στο σχέδιο και την αναβάθμιση άλλων 37. Άρα θα είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι φέτος».

Οι εννές νέες κοινότητες/περιοχές είναι: Άγιος Γεώργιος Λεμεσού, Τριμίκλινη, Πιττόκοπος, Κορφή, Ορά, Κρήτου Τέρρα, Λυσός, Καπέδες και Κελοκέδαρα.

Πρόσθετο επίδομα σε συνταξιούχους

Όπως σημείωσε η κα. Ταραμίδου, δίνεται ένα ποσό σε κάθε νοικοκυριό και μετά ένα πρόσθετο ποσό σε κάθε άτομο του νοικοκυριού, ενώ υπάρχει διαφορετική ρύθμιση για συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, για κοινότητες στα 600 μέτρα και άνω το επίδομα στο νοικοκυριό είναι 175 ευρώ, από 800 μέτρα και άνω είναι 225 ευρώ, και από 1000 και άνω 260 ευρώ. Για κάθε άτομο του νοικοκυριού παίρνουν επιπλέον 165 ευρώ ενώ αν το άτομο είναι συνταξιούχος παίρνει 85 ευρώ.

Η καταβολή τους επιδόματος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top