ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Περιοδεία στην Πάφο - Τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την Κύπρο

Νίκος Χριστοδουλίδης: Περιοδεία στην Πάφο - Τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την Κύπρο

 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα τον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, τα Επαρχιακά Γραφεία ΑΗΚ και ΑΤΗΚ Πάφου και Κυβερνητικά Τμήματα της Επαρχίας Πάφου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους άμεσα επηρεαζόμενους τις προκλήσεις αντιμετωπίζουν, αλλά και να αναπτύξει τις προτάσεις του για ένα πιο σύγχρονο και πιο παραγωγικό κρατικό τομέα.

Η αυξημένη επιβατική κίνηση που παρατηρείται την φετινή χρονιά στον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, αποδεικνύει την ισχυρή σημασία του τουριστικού τομέα στην εθνική μας οικονομία ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης. Πρόσθεσε ότι ο τουρισμός αποτελεί διαχρονικά ένα από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και των κλιματολογικών συνθηκών της, έχει τη δυνατότητα φιλοξενήσει επισκέπτες από διάφορες χώρες, ολόχρονα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει κάποιες από τις προτάσεις του προγράμματος της διακυβέρνησής του για τον τουρισμό, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, όπως η δημιουργία Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου, αλλά και την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με αεροπορικές εταιρείες και γειτονικές χώρες για επέκταση συνδεσιμότητας σε μακρινούς προορισμούς.

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τα Περιφερειακά Γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και πολίτες και ανέπτυξε τις προτάσεις του για αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και του μεγάλου στόχου της Πράσινης Μετάβασης.

Σημείωσε την αξία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και την ανάγκη διαφύλαξης αλλά και ενίσχυσής της για να παραμείνει ανταγωνιστική παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες μας.

Ακολούθως ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε Κυβερνητικά Τμήματα της επαρχίας Πάφου όπως το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Τμήμα Φορολογίας και το Τελωνείο Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αφού ζήτησε τις απόψεις και εισηγήσεις των εργαζομένων για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ανέπτυξε τις προτάσεις του για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος το οποίο θα στοχεύει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τα Επαρχιακά Γραφεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), όπου υπογράμμισε την υποδειγματική εξέλιξη του Οργανισμού, ο οποίος παραμένει ανταγωνιστικός, βιώσιμος και σύγχρονος.

Η ΑΤΗΚ δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα προς μίμηση του τρόπου κατά τον οποίο οι Ημικρατικοί οργανισμοί μπορούν να ενθαρρύνουν την ανταγωνιστικότητα και την ίδια στιγμή να παραμείνουν και οι ίδιοι ανταγωνιστικοί και αξιόπιστοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top