ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε το πρώτο διακαναλικό debate Αβέρωφ, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη - Το φορμάτ και η διαδικασία

Απόψε το πρώτο διακαναλικό debate Αβέρωφ, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη - Το φορμάτ και η διαδικασία

Στο πρώτο από τα τέσσερα διακαναλικά debate που θα μεταδοθούν από τους τέσσερις παγκύπριους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς θα βρεθούν σήμερα Πέμπτη (3/11) οι τρεις βασικοί διεκδικητές της Προεδρίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης.

To «μεγάλο debate», όπως τιτλοφορείται η εκπομπή, θα αρχίσει στις 10.30 το βράδυ και θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Θα φιλοξενηθεί στο στούντιο του Omega και θα συντονίζεται από τον διευθυντή ειδήσεων του σταθμού, Μιχάλη Παυλίδη. Από τα υπόλοιπα κανάλια θα πάρουν μέρος οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κασκάνης (Alpha), Nικήτας Κυριάκου (Ant1) και Γιαννάκης Καρεκλάς (Sigma).

Εκπρόσωποι από τα επιτελεία των τριών υποψηφίων κλείδωσαν ψες όλες τις λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν τις τελευταίες μέρες, ως προς τη δομή του debate, το οποίο θα αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος ο κάθε δημοσιογράφος θα υποβάλλει ερώτηση σε έναν από τους τρεις υποψήφιους. Ο κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του 2 λεπτά για να απαντήσει. Ο δημοσιογράφος θα έχει τη δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης στον υποψήφιο, στον οποίο θα παραχωρείται επιπλέον χρόνος διάρκειας ενός λεπτού. Το πρώτο μέρος θα έχει δύο γύρους με την ίδια διαδικασία.

Στο δεύτερο μέρος του debate ο κάθε ένας από τους τέσσερεις δημοσιογράφους θα υποβάλει την ίδια ερώτηση και στους τρεις υποψήφιους, οι οποίοι θα έχουν από 1.30 λεπτό για να απαντήσουν. Και αυτό το μέρος θα έχει δύο γύρους. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της τηλεμαχίας, ο κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του 2 λεπτά για καταληκτικό σχόλιο.

Χωρίς το ΡΙΚ

Omega, Alpha, Ant1 και Sigma θα μεταδώσουν συνολικά τέσσερα debate μέχρι τον πρώτο γύρο των εκλογών. Το αποψινό και άλλα τρία στις 1-12-2022, 11-1-2023 και 3-2-2023. Άλλο ένα debate με τους δύο μονομάχους, προγραμματίζεται στις 9 Φεβρουαρίου, δηλαδή μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Από τα debate αυτά θα απουσιάσει το ΡΙΚ. Τα ιδιωτικά κανάλια προχώρησαν με τον δικό τους προγραμματισμό χωρίς την κρατική τηλεόραση, εξαιτίας της σπουδής που επέδειξε το κρατικό ίδρυμα να οργανώσει δικές του προεκλογικές συζητήσεις, χωρίς εκ των προτέρων συνεννόηση με τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα δύο debate του ΡΙΚ είναι προγραμματισμένα για την 1η και 10 Φεβρουαρίου 2023.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top