ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρεσε στους Κύπριους η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα – Πόσοι ταξίδεψαν το καλοκαίρι και πόσα παράπονα έγιναν

Άρεσε στους Κύπριους η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα – Πόσοι ταξίδεψαν το καλοκαίρι και πόσα παράπονα έγιναν

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των Κυπρίων που επέλεξαν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, κατά την καλοκαιρινή περίοδο ταξίδεψαν με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela 7.412 επιβάτες, ενώ μεταφέρθηκαν και 1.950, περίπου, οχήματα.

Όπως τόνισε ο κ. Δημητριάδης, «ο αριθμός αυτός ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες», εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του, ενώ σε ό,τι αφορά τον αριθμό παραπόνων που έχουν υποβληθεί ανέφερε ότι, «είχαμε μόνο 30-35 παράπονα, σχόλια και εισηγήσεις». «Τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και τα αξιολογούμε με την ανάδοχο εταιρεία», πρόσθεσε.

«Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση και η προσπάθεια είναι στο επόμενο διάστημα να προβούμε και σε μία δημοσιογραφική διάσκεψη με την ανάδοχο εταιρεία για να δούμε πως βελτιώνουμε αυτή την υπηρεσία και η εταιρεία να ανακοινώσει το πρόγραμμα δρομολογίων για την νέα καλοκαιρινή περίοδο», συνέχισε σημειώνοντας ότι «η επόμενη χρονιά θα δείξει πόσοι θα επαναλάβουν αυτό το ταξίδι, για να δημιουργήσουμε αυτό που λέμε αγορά, επαναλαμβανόμενους επιβάτες για να στηθεί αυτή η υπηρεσία».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν αλλαγές στο δρομολόγιο, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας είπε ότι, «τα πλείστα παράπονα και σχόλια που λάβαμε, αφορούν τις διαδικασίες που είχαν βιώσει οι ταξιδιώτες στο λιμάνι και είμαστε σε διαβουλεύσεις με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο να τις απλουστεύσουμε».

«Επί του πλοίου εμπειρία, προσπαθούμε με την ανάδοχο εταιρεία να το δούμε, γιατί υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις, υπάρχουν συμβόλαια. Και η ίδια η εταιρεία αντιλαμβάνεται ότι σε ένα 30ωρο ταξίδι πρέπει να προσθέσει, ίσως, ποιοτικότερες υπηρεσίες για να μπορεί ο κόσμος να ψυχαγωγείται καλύτερα, ποιοτικότερες, ίσως, υπηρεσίες σε ό,τι αφορά τα εστιατόρια», επεσήμανε.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση και με Ισραήλ;

Πάντως, στις δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα», ο Υφυπουργός Ναυτιλίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ισραήλ. Όπως εξήγησε, αυτή την στιγμή εξετάζεται η επέκταση της υπηρεσίας και προς το Ισραήλ, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για κρατική στήριξη εάν διαφανεί πως η διαδρομή θα είναι βιώσιμη.

Στο βίντεο όλες οι δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top