ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Χρυσά διαβατήρια»: Όλοι αθώοι - Έπεσε η υπόθεση εναντίον στελεχών δικηγορικού γραφείου και εταιρειών - Η ανακοίνωση του δικηγορικού

«Χρυσά διαβατήρια»: Όλοι αθώοι - Έπεσε η υπόθεση εναντίον στελεχών δικηγορικού γραφείου και εταιρειών - Η ανακοίνωση του δικηγορικού

Αθωώθηκαν και απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα πέντε φυσικά πρόσωπα και οι τέσσερις εταιρείες.

Εύρημα του Κακουργιοδικείου Λάρνακας είναι ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει τα συστατικά στοιχεία των αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ολοκληρώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 ενώ η απόφαση ορίστηκε για να ανακοινωθεί σήμερα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Λάρνακας για πολύ σοβαρά αδικήματα τα οποία αποκαλύφθηκαν μέσα από το πόρισμα Καλογήρου και οδήγησαν στη διεξαγωγή ποινικής έρευνας. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας βρέθηκαν πέντε φυσικά πρόσωπα - ο ιδιοκτήτης του δικηγορικού γραφείου, ο γιος του, τρεις υπάλληλοι του γραφείου - και τέσσερις εταιρείες.

Πρόκειται για την πρώτη ποινική υπόθεση για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις που έφτασε στη δικαιοσύνη η οποία καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 14 Μαΐου 2021 και ακολούθως έγινε η παραπομπή σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν συνολικά 37 κατηγορίες.

Η πρώτη ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

Το ThemaOnline εξασφάλισε την ανακοίνωση του εν λόγω δικηγορικού γραφείου ως πρώτη αντίδραση στην απόφαση του Δικαστηρίου.

«Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου θέτει τέρμα σε μια δίωξη που ήταν εξ αρχής αψυχολόγητη και αήθης. Η υπόθεση αυτή δεν αφορούσε ούτε διαφθορά, ούτε διαπλοκή. Αφορούσε μια περίπτωση πολιτογράφησης, την οποία σε ανύποπτο χρόνο, τον Μάρτιο του 2019, είχαμε καταγγείλει στις Αρχές για να επέμβουν, πλην όμως ουδέν έπραξαν.

Εκ των υστέρων έγινε συνειδητή προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί από τις Αρχές προς εκτόνωση των όσων απαράδεκτων και σκανδαλωδών έλαβαν χώρα σε σχέση με πολιτογραφήσεις αλλοδαπών. Όπως πάντοτε, ενεργήσαμε με απόλυτη διαφάνεια και εμπράκτως συνεργαστήκαμε με τις Αρχές. Η πλήρης δικαίωσή μας αποτελεί την απάντηση της κυπριακής δικαιοσύνης σε όσους προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την εντιμότητά μας για να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα. Εμείς είμαστε δικηγορική εταιρεία.

Μοναδικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των πελατών και συνεργατών μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε, με ζήλο, ακεραιότητα, ανεξαρτησία, επαγγελματισμό, αξιοπρέπεια και προσήλωση στη νομιμότητα, όπως διαχρονικά πράττουμε εδώ και 45 χρόνια».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το σκηνικό εκτυλίσσεται γύρω από την πολιτογράφηση τριών Ιρανών οι οποίοι έλαβαν κυπριακή υπηκοότητα μέσω του Επενδυτικού Προγράμματος, ωστόσο, φέρονται να παρουσιάστηκαν στις κυπριακές αρχές με ψευδή στοιχεία για να καλύψουν το γεγονός ότι ήταν καταζητούμενοι στο εξωτερικό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν μεταξύ άλλων κατηγορία πλαστογραφίας και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Η αστυνομική έρευνα στο δικηγορικό γραφείο διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2020.

Η καταχώρηση της υπόθεσης ανακοινώθηκε από τη Νομική Υπηρεσία στις 14 Μαΐου 2021 βάσει του πορίσματος της Ad Hoc Τριμελούς Επιτροπής Καλογήρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top