ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΑΣΤΕΠΑΗΚ δεν θα συμμετέχει στα απεργιακά μέτρα που εξαγγέλθηκαν

Η ΑΣΤΕΠΑΗΚ δεν θα συμμετέχει στα απεργιακά μέτρα που εξαγγέλθηκαν

Η ΑΣΤΕΠΑΗΚ (Ανεξάρτητη Συντεχνία Τεχνικού και Εργατικού Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου) δεν θα συμμετέχει σε απεργιακά μέτρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, για τα απεργιακά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από τις υπόλοιπες τέσσερις συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ.

Όπως αναφέρεται, ως συντεχνία η ΑΣΤΕΠΑΗΚ στηρίζει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων για την ευημερία και ασφάλεια του συνόλου ή ομάδας πολιτών και ιδιαίτερα του προσωπικού της ΑΗΚ, από οποιοδήποτε άτομο ή και οργανωμένο σύνολο και αν προέρχονται.

«Προειδοποιούμε όμως ότι συμμετοχή σε απεργιακά μέτρα και αγώνες που οι σκοποί τους δεν είναι εξ αρχής ξεκάθαροι και καταγραμμένοι επίσημα από τους διοργανωτές, εμπεριέχει τον κίνδυνο χειραγώγησης των συμμετεχόντων για διεκδίκηση αιτημάτων που δεν τους αφορούν ή και που πιθανόν να μην τους βρίσκει σύμφωνους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ως εκ τούτου η ΑΣΤΕΠΑΗΚ δεν θα συμμετέχει σε απεργιακά μέτρα, που δεν έχει λάβει λεπτομερές και επίσημα τους λόγους και σκοπούς τους, τα οποία ανακοίνωσαν οι υπόλοιπες τέσσερις συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ.

Σημειώνεται ότι, οι υπόλοιπες τέσσερις συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ, κάνοντας διάκριση εσκεμμένα και επί σκοπού, επέλεξαν να μην συμπεριλάβουν μερίδα συναδέλφων, που εργάζονται στον οργανισμό, κατά την διαβούλευση και την λήψη αποφάσεων για τους σκοπούς και την οργάνωση των μέτρων.

«Εκ των προτέρων ως ΑΣΤΕΠΑΗΚ είχαμε καλέσει με επιστολή τις 4 συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στον οργανισμό σε κοινή διαβούλευση και συμπόρευση σε κοινό αγώνα αν παραστεί αναγκαίο, την οποία συνειδητά και επί σκοπού επέλεξαν να αγνοήσουν», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Αναφέρεται ότι η ΑΣΤΕΠΑΗΚ έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για οργάνωση και λήψη μέτρων για θέματα και αιτήματα τα οποία είναι προς όφελος των εργαζομένων στον οργανισμό και κατ’ επέκταση του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών, και προχωρά προς υλοποίηση τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top