ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Δεν καταλάβατε, η μυστική συμφωνία με ΝΧ είναι διαφήμιση για το ΔΗΚΟ

Δεν καταλάβατε, η μυστική συμφωνία με ΝΧ είναι διαφήμιση για το ΔΗΚΟ

Το ερώτημα δεν είναι αν το έγγραφο του ΔΗΚΟ με τους όρους της μυστικής συμφωνίας με Χριστοδουλίδη που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ο “Πολίτης” είναι γνήσιο ή κατασκευασμένο αλλά αν σοβαρά πιστεύει κάποιος ότι κάνει την παραμικρή διαφορά σε οποιοδήποτε ΔΗΚΟϊκό ή Χριστοδουλιδικό το αν υπήρξε ή όχι συμφωνία μεταξύ τους.

Γιατί καλό το ρεπορτάζ, οι αγνές προθέσεις και η επιστράτευση της λογικής όμως ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Read the room που λένε και στα αμερικανικά sitcoms.

Κατ’ αρχάς ανάμεσα στην εφημερίδα και τις μετά βδελυγμίας διαψεύσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου επιτρέψτε μου να πιστέψω την πρώτη. Και όχι μόνο ως δημοσιογράφος και πρώην εργαζόμενος (πριν πολλά χρόνια) εκεί, αλλά ως εχμ.. πολίτης. Σοβαρά τώρα, υπάρχει δίλημμα αν θα πιστέψουμε -σ’ αυτό το θέμα τουλάχιστον- μια εφημερίδα που εκτίθεται καθημερινά στην κρίση χιλιάδων αναγνωστών και ρισκάρει αγωγές λιβέλου με υπέρογκες χρηματικές αποζημιώσεις ή/και απώλεια διαφημιστικών εξόδων με κάθε δημοσίευση που μπορεί να αποδειχθεί εσφαλμένη ή ψευδής ή ένα κόμμα με τις κενές υποσχέσεις, την ακατάσχετη μπουρδολογία, τις αντικρουόμενες απόψεις-λάστιχο ή τα κατάφωρα ψεύδη στο... job description; Ελάτε τώρα, σε όσο χαμηλή υπόληψη κι αν έχετε τα κυπριακά media αποκλείεται να στέκουν ψηλότερα από τα κόμματα και τους πολιτικούς -που είναι η ακριβοπληρωμένη δουλειά τους να μας περνούν για μαλάκες- ακόμα κι αν είναι της αρεσκείας σας (εξαιρούνται τα κομματόσκυλα με το σκεπτικό ότι μπορείς να έχεις μια περισσότερο εποικοδομητική συζήτηση με έναν νεροχύτη). Δεν παίρνω ως θέσφατο οτιδήποτε δημοσιεύεται στα εγχώρια ΜΜΕ -πάντα θα υπάρχει περιθώριο λάθους ή δόλου- αλλά να μας ζητείται να πιστέψουμε αυτούς που κυριολεκτικά είναι η δουλειά τους να ψεύδονται -ή έστω να λένε μισές αλήθειες- χωρίς την παραμικρή γαμημένη επίπτωση;

Και ειδικότερα με ένα κόμμα όπως το ΔΗΚΟ που πρέπει να ιδρύθηκε ως απάντηση στη μικρή αγγελία “ζητείται δεκανίκι χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία για συγκυβέρνηση - προσφέρονται υπουργεία και διορισμοί σε ημικρατικούς - μόνο μη-σοβαρές προτάσεις”. Ενα κόμμα με μακρά παράδοση στις μυστικές συμφωνίες/συναντήσεις, όπως εκείνες του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου με τον ομοϊδεάτη του Σερντάρ Ντενκτάς που οδήγησαν στο από κοινού θάψιμο του Σχεδίου Ανάν (που προέβλεπε μεταξύ άλλων την παραμονή... 650 Τούρκων στρατιωτών στο νησί μετά το 2018 - πριν τέσσερα χρόνια) αλλά που τώρα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν κάνει τέτοια πράγματα και προσπαθεί να μας πείσει ότι μια εφημερίδα ξόδεψε κόπο και χρήμα (βρήκε μέχρι και ψεύτικη σφραγίδα του κόμματος) για να κατασκευάσει ένα non paper που απλά αναγράφει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι το ΔΗΚΟ έπαθε σύνδρομο στέρησης και πρέπει να (συγ)κυβερνήσει χθες.

Όμως ας επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα. Ποιος χέστηκε; Ποιος στ’ αλήθεια ΔΗΚΟϊκός συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη και θα πει “ουάου, έκανε το ΔΗΚΟ μυστική συμφωνία με τον Χριστοδουλίδη να μην κάνει κόμμα και να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί του και σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας; Δεν τους ξαναψηφίζω!”. Ποτέ και κανένας. Ή ποιος κατασταλαγμένος Χριστοδουλιδικός από όπου κι αν προέρχεται θα πει “τιιιιιι; Έκανε συμφωνία μ’ αυτούς; Θα ψηφίσω Αβέρωφ!”. Επίσης ποτέ και κανένας.

Γιατί αυτό που φαίνεται να αγνοούν κάποιοι, και ειδικότερα οι απελπισμένοι της Πινδάρου που έκαναν παντιέρα τη μυστική συμφωνία λες και αποκαλύφθηκε το γαμημένο Watergate, είναι ό,τι δεν συμπορεύεται κάποιος με τον Χριστοδουλίδη ή με το ΔΗΚΟ του Μάκη (και τώρα και με τους δύο) επειδή είναι... αγνός ιδεολόγος ή σοκάρεται από ξεσήκωμα λόγων του Κασουλίδη, ψεύτικα προφίλ και τρολ, ανίερες συμμαχίες με αντικρουόμενες δυνάμεις ή μυστικές συμφωνίες με τυχοδιωκτικά κόμματα. Εντάσσεται στο εν λόγω στρατόπεδο ακριβώς για όλα αυτά. Κι επειδή ο τελικός στόχος είναι η αρπαγή της εξουσίας και -ίσως- κάποιο βολεματάκι.

Η σημερινή απόφαση της Γραμματείας του ΔΗΚΟ για το θέμα να μην το κυνηγήσει άλλο και να το κρύψει κάτω από το χαλάκι με το σκεπτικό -όπως γράφει η "Καθημερινή", "ότι θα είναι άνευ ουσίας αφού δεν θα μπορεί να αποδειχθεί" και ότι "δεν θα ήταν σωστό να υπάρχει αναστάτωση εντός του κόμματος με πιθανές καταθέσεις που θα ζητούσε η Αστυνομία από εργαζόμενους και στελέχη του ΔΗΚΟ ή ακόμη και πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία" επιβεβαιώνει αυτό που επίσης είναι ευρέως γνωστό: σαν τις κωλοτούμπες του ΔΗΚΟ ούτε το Cirque du Soleil!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top