ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωχ! Τα πρόστιμα στην Κύπρο θα γίνουν εφιάλτης για τους οδηγούς! Πρόταση «βόμβα για να εκτοξευθούν στα ύψη»

Ωχ! Τα πρόστιμα στην Κύπρο θα γίνουν εφιάλτης για τους οδηγούς! Πρόταση «βόμβα για να εκτοξευθούν στα ύψη»

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους υπερβαίνουν το όριο του αλκοόλ εισηγείται η Τροχαία μετά τη διαπίστωση ότι μαζί με την υπερβολική ταχύτητα, το αλκοόλ οφείλεται για τους περισσότερους θανάτους στους δρόμους.

Με επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας εισηγείται την εξώδικη ρύθμιση για παραβίαση της νομοθεσίας και από τους αρχάριους οδηγούς ώστε να μην ταλαιπωρούνται αρκετοί εμπλεκόμενοι φορείς σε ενδεχόμενη δίκη.

Όπως  γράφει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» η Τροχαία προτείνει προς το αρμόδιο Υπουργείο τις ακόλουθες αλλαγές σε σχέση με την οδήγηση και το αλκοόλ: Από τα 9mg μέχρι και τα 22mg το εξώδικο να είναι 100 ευρώ και τα δικαστήρια να δικαιούνται να επιβάλουν μέχρι δύο βαθμούς ποινής.

Από τα 23mg μέχρι τα 35mg το εξώδικο να διπλασιάζεται στα €200, με την Αστυνομία να δικαιούται να επιβάλλει και δύο βαθμούς ποινής, ενώ τα δικαστήρια μέχρι τέσσερις.

Από τα 36mg μέχρι τα 55mg το πρόστιμο να εκτοξεύεται στα €300 με τρεις βαθμούς ποινής από την Αστυνομία και μέχρι έξι βαθμούς από τα δικαστήρια.

Από τα 56mg και άνω ο παραβάτης να παραπέμπεται απευθείας σε δίκη στο δικαστήριο, ενώ η Αστυνομία να έχει δικαίωμα να επιβάλλει τρεις βαθμούς ποινής και τα δικαστήρια μέχρι έξι.

 Η Τροχαία εκτιμά ότι αν εγκριθούν οι εισηγήσεις της, οι οδηγοί θα το σκεφτούν πολύ να πιάσουν το τιμόνι, ενώ προηγουμένως θα έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται ότι θα μειωθούν τα θανατηφόρα δυστυχήματα, όπως και οι σοβαρές τροχαίες συγκρούσεις.

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, η Τροχαία εισηγείται την εξώδικη ρύθμιση του προστίμου για τους αρχάριους οδηγούς για σκοπούς αποφυγής ποινικής δίωξης, για έγκαιρη επιβολή ποινής, για εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου των δικαστηρίων, για αποφυγή έκδοσης της απόφασης σε μεγάλο χρονικό διάστημα και για την αμεσότητα της ποινής.

Οι εισηγήσεις που υποβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα αναμένεται ότι θα μελετηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα προωθηθούν στη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top