ΠΑΡΑ-THEMA

Όταν ο Γρίβας μπαίνει... «σφήνα» στον προεκλογικό για τις Προεδρικές

Όταν ο Γρίβας μπαίνει... «σφήνα» στον προεκλογικό για τις Προεδρικές

«Φωτιές» στον προεκλογικό αγώνα, άναψαν από τη μία το Ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΚΕΛ στη Βουλή και εγκρίθηκε με τις ψήφους του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ, και από την άλλη η τροπολογία για «σταύρωμα» του κονδυλίου που αφορά το μνημείο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ και η οποία θα τεθεί προς ψήφιση μαζί με τον προϋπολογισμό του κράτους.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε χθεσινή (07/12) γραπτή του δήλωση έκανε λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες, καταγγέλλοντας ότι «το ΑΚΕΛ έχει αποφασίσει να βάλει βόμβα στα θεμέλια της εθνικής συμφιλίωσης και να μας επιστρέψει πολύ πίσω, στις εποχές της διχόνοιας».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι ούτε ο αγώνας της ΕΟΚΑ, ούτε ο αρχηγός της, Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ακυρώνονται μέσα από ανιστόρητα, προεκλογικά ψηφίσματα. Ψηφίσματα που ξεθάβουν την καταστροφική πολιτική των Αδεσμεύτων η οποία μας άφησε εντελώς μόνους το 1974 απέναντι στο έγκλημα της Τουρκίας».

Από την άλλη πλευρά, υποδεικνύει, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, σέρνονται πίσω από το ΑΚΕΛ. «Οι δε υποψήφιοι, Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης, παρακολουθούν αμήχανα. Είναι ξεκάθαρο ότι για τον πρώτο το πάνω χέρι το έχει η κοινοπραξία και για τον δεύτερο το ΑΚΕΛ», επισημαίνει περαιτέρω.

«Είμαστε στο τέλος του 2022 και η χώρα μας αντιμετωπίζει κορυφαίες οικονομικές και εθνικές προκλήσεις. Οι πολίτες απαιτούν από εμάς εχέγγυα για την επόμενη μέρα και όχι παλαιοκομματισμούς. Τα πολιτικά τους αδιέξοδα και τις διχαστικές πολιτικές τους τις αφήνουμε στην κρίση του Κυπριακού λαού», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πάντως, από πλευράς των ανθυποψηφίων του κ. Νεοφύτου, αντίδραση, μέχρι στιγμής, υπήρξε μόνο από τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος, χωρίς να αναφέρεται άμεσα στον Αρχηγό της ΕΟΚΑ, σε γραπτή δήλωσή του τονίζει πως «στις προσβολές απαντούμε με μήνυμα ενότητας», καθώς και ότι «μετά τους καρχαρίες, τα χρυσόψαρα, τους ελέφαντες και τους δούρειους ίππους, τώρα προβαίνουν σε άλλους εξίσου προσβλητικούς χαρακτηρισμούς».

«Είναι απορίας άξιο που τα ανακάλυψαν όλα αυτά μετά από εννέα χρόνια. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη δύσκολη εποχή που διανύουμε πολιτεύεται όπως πάντοτε και ζητά την ψήφο του κυπριακού λαού για να ενώσει και όχι για να διχάσει. Τελικός κριτής, θα είναι ο κυπριακός λαός, στον οποίο έχουμε εμπιστοσύνη», αναφέρει περαιτέρω.

Βέβαια, το όλο θέμα αποτέλεσε και αντικείμενο σχολιασμού, από κάποιους αρχηγούς κομμάτων κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, αγγίζοντας ακροθιγώς το θέμα, στην ομιλία του ανέφερε: «Οφείλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και να σημειώσουμε την απογοήτευση μας για το χαμηλό επίπεδο στο οποίο διεξάγεται αυτή η προεκλογική εκστρατεία. Αντί για προτάσεις, ακούμε ψέματα, λασπολογία και ύβρεις. Και εκεί που πιστεύουμε πως έχουμε φτάσει στον πάτο, δυστυχώς διαπιστώνουμε πως υπάρχουν και χειρότερα: Από τα fake news για το «μνημείο του Γρίβα» που τελικά ήταν η οικία Αζίνα (…)».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, στη δική του ομιλία, αφού υπέδειξε πως «φαίνεται πως από την ιστορία μας ελάχιστα έχουμε μάθει», εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι «βλέποντας την συσπείρωση του χαμηλά και τα ποσοστά του υποψήφιου για την Προεδρία που στηρίζει χαμηλότερα, επέλεξε αυτήν την ώρα να σπείρει ξανά την διχόνοια στον λαό πιστεύοντας ότι έτσι θα επωφεληθεί σε εκλογικά ποσοστά».

«Στην κατηφόρα που επιλέξατε να πορευτείτε δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε, ούτε όμως πρόκειται να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην προσβολή της ενδοξότερης περιόδου στην πρόσφατη Κυπριακή Ιστορία», τόνισε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας πως «ο αγώνας της ΕΟΚΑ είναι ταυτόσημος με τον Θρυλικό Διγενή». «Σταματήστε να κυνηγάτε φαντάσματα για μικροπολιτικά συμφέροντα. Η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο εθνικού αφανισμού», επεσήμανε ακόμη ο κ. Χρίστου.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, από την πλευρά του τόνισε πως, «επειδή τελευταία είμαστε στόχος επιθέσεων από διάφορες πλευρές, με χρήση σκόπιμα παραποιημένων δεδομένων. Κατανοητή η ανησυχία και η αμηχανία κάποιων», είπε και τόνισε: «Δεν πρόκειται να πυροδοτήσουμε αντιπαραθέσεις».

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ επειδή δεν περιοριζόμαστε στο σήμερα, αλλά βλέπουμε και το αύριο, δεν θέλουμε να αποκόψουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεννόησης. Όμως, προειδοποιούμε ότι εάν αυτή η τακτική συνεχιστεί η ΕΔΕΚ θα απαντήσει όχι με παραποιημένα δεδομένα, αλλά με τεκμηριωμένα και αδιάσειστα στοιχεία», επεσήμανε.

Με βάση τα πιο πάνω, φαίνεται ότι το θέμα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα, χωρίς, ωστόσο, να είναι κάποιος σε θέση να προβλέψει πως θα εξελιχθεί. Ίδωμεν.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top