ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«KIB-TEK»: «Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε ρεύμα από τα κατεχόμενα»

«KIB-TEK»: «Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε ρεύμα από τα κατεχόμενα»

Η Κίπρις με τίτλο «Η νότια Κύπρος ζήτησε να πάρει ηλεκτρισμό από την τδβκ» δημοσιεύει δηλώσεις του Χουσεγίν Πασά, «προέδρου» του «διοικητικού συμβουλίου» της «αρχής ηλεκτρισμού» (KIB-TEK), ο οποίος είπε ότι έλαβαν αίτημα από την Αρχή Ηλεκτρισμού της Δημοκρατίας, για κάλυψη των αναγκών τους σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην εφημερίδα, ο κ. Πασά ανέφερε ότι τις προηγούμενες μέρες, έλαβαν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Αρχή Ηλεκτρισμού, το οποίο ανέφερε: «Θα μπορούσατε να μας παραχωρήσετε ηλεκτρικό ρεύμα 30 μεγαβάτ ημερησίως σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη;».

Η «νότια» Κύπρος, όπως ανέφερε, ζήτησε ρεύμα από την «αρχή ηλεκτρισμού» με την αιτιολογία ότι από σήμερα θα έθεταν εκτός λειτουργίας τις 6 από τις 10 μονάδες του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Δεκέλειας, λόγω περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Ο κ. Πασά πρόσθεσε ότι αξιολογούν το αίτημα της ε/κ πλευράς και θα αποφασίσουν αφού λάβουν υπόψιν την παραγωγή ηλεκτρισμού και την κατανάλωση στα κατεχόμενα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, συνέχισε, που υποβάλλεται αίτημα από την ε/κ πλευρά για να τους παραχωρηθεί ηλεκτρικό ρεύμα, θυμίζοντας ότι μετά την έκρηξη στο Μαρί, για ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών, παρείχαν η ποσότητα ηλεκτρισμού στο «νότο» και όταν υπάρχει βλάβη ή συντήρηση στην τ/κ πλευρά, παίρνουν αυτοί ρεύμα από την ε/κ πλευρά και γίνεται αντιστάθμιση ή πληρώνουν. «Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται εδώ και καιρό», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top