ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μαυρίδης: «Η ΕΕ να δράσει "σθεναρά και άμεσα" για να σταματήσει την επιθετικότητα της Τουρκίας»

Κώστας Μαυρίδης: «Η ΕΕ να δράσει "σθεναρά και άμεσα" για να σταματήσει την επιθετικότητα της Τουρκίας»

Το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει η μακροχρόνια πολιτική του κατευνασμού και η ΕΕ να δράσει «σθεναρά και άμεσα» για να σταματήσει την επιθετικότητα της Τουρκίας, έστειλε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, σε παρέμβασή του το βράδυ της Τρίτης στη συζήτηση για τις «Τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία και στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ», στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο κ. Μαυρίδης, ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ και μέλος της κοινοβουλευτικης ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του, ανέφερε ότι στις 20 Νοεμβρίου, η Τουρκία εξαπέλυσε μια μεγάλη αεροπορική επίθεση στη Ροζάβα της Συρίας και την περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ, «η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα εναντίον στόχων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και υποδομών».

Αυτό, σημείωσε, παρουσιάστηκε από την Τουρκία «ως απάντηση στην φονική βομβιστική επίθεση λίγες μέρες νωρίτερα, η οποία αποδόθηκε από τις τουρκικές αρχές στους Κούρδους». Πρόσθεσε ότι «έκτοτε, το τουρκικό αφήγημα έχει αλλάξει μερικές φορές και παρά τις αντικρουόμενες εκδοχές και αντιφάσεις, το αίτημα του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP (Δημοκρατία των Λαών) για πλήρη έρευνα, έχει απορριφθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο τουρκικό κοινοβούλιο».

«Η τουρκική Κυβέρνηση, ως η συνήθης πρακτική της, χρησιμοποιεί την βομβιστική επίθεση ως πρόσχημα για να επιτεθεί στους Κούρδους παρά την έντονη υποψία, που είναι κάτι παραπάνω από πιθανή, για την εμπλοκή των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών,» είπε ο κ. Μαυρίδης, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Καταλήγοντας ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε ότι, η συνεχιζόμενη επίθεση στη Συρία και το Ιράκ «αποτελεί άλλη μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, όπως στο Αιγαίο εναντίον της Ελλάδας και κατά της Κύπρου, με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή των βορείων εδαφών της. Φτάνει πια ως εδώ. Η μακροχρόνια πολιτική του κατευνασμού έχει αποτύχει. Η ΕΕ πρέπει να δράσει σθεναρά και άμεσα για να σταματήσει την επιθετικότητα της Τουρκίας τώρα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top