ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Πρωταρχική έγνοια της πολιτείας θα πρέπει να είναι ο πολίτης» - Σειρά επισκέψεων στην Αμμόχωστο

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Πρωταρχική έγνοια της πολιτείας θα πρέπει να είναι ο πολίτης» - Σειρά επισκέψεων στην Αμμόχωστο

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα τα επαρχιακά γραφεία Αμμοχώστου του Φόρου Εισοδήματος, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γραφείου Εργασίας, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου,Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη, και την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους άμεσα επηρεαζόμενους τις προκλήσεις αντιμετωπίζουν, συζήτησε μαζί με λειτουργούς των υπηρεσιών αλλά και με πολίτες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τα περιθώρια βελτίωσής τους προς την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στο πλαίσιο των επαφών του ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε τις προτάσεις του για μια ακόμη πιο σύγχρονη, παραγωγική και αποτελεσματική Δημόσια Υπηρεσία που θα έχει ως πρώτιστο στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υπηρεσία αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης του κρατικού μηχανισμού. Επανέλαβε την ισχυρή του βούληση για ένα επιτελικό κράτος, με αποκεντρωμένες υπηρεσίες και επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του ψηφιακού μετασχηματισμού το συντομότερο δυνατόν και την καθιέρωση διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών. Πρόσθεσε ότι τα επιτυχημένα παραδείγματα που έχουν εφαρμοστεί, όπως είναι ο θεσμός του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολίτη, πρέπει να ενισχυθούν αλλά και να αποτελέσουν πρότυπο για άλλα τμήματα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι πρωταρχική έγνοια της πολιτείας θα πρέπει να είναι ο πολίτης στο επίκεντρο. Προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση έχουμε υποχρέωση να αναγνωρίσουμε τα κενά και τις ελλείψεις και να προτείνουμε λύσεις ουσιαστικές αλλά και εφικτές. Θέλουμε ένα κράτος πρόσθεσε που να εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρεί, με ευέλικτες διαδικασίες που να επιστρατεύουν όλα τα σύγχρονα μέσα που κατέχουμε σήμερα. Ένα κρατικό μηχανισμό πλήρως ψηφιοποιημένο ούτως ώστε ο πολίτης να μην υποχρεώνεται να μεταφέρει κρατικά έγγραφα από υπηρεσία σε υπηρεσία αλλά μέσω της τεχνολογίας και της διασύνδεσης των κρατικών τμημάτων να εξυπηρετείται άμεσα και αποτελεσματικά. Σημείωσε

την αλματώδη πρόοδο την περίοδο της πανδημίας σε αρκετές διαδικασίες και οφείλουμε να τις εξελίξουμε ακόμη περισσότερο φέρνοντας ως παράδειγμα την έγκαιρη καταβολή μέρους του ανεργιακού επιδόματος αλλά και την χρήση της τεχνολογίας για ταυτοποίηση στοιχείων ή εγκυρότητας.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε την ισχυρή του πεποίθηση ότι τόσο η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου όσο και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου πρέπει να παραμείνουν σε κρατικά χέρια και ότι πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο αφού το παράδειγμα της ΑΤΗΚ έχει αποδείξει ότι μπορούν να ενθαρρύνουν την ανταγωνιστικότητα και την ίδια στιγμή να παραμένουν ανταγωνιστικοί και αξιόπιστοι οι ίδιοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top