ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για Κυπριακό και οικονομική κρίση συνομίλησαν Χριστοδουλίδης και Γεροβασίλη

Για Κυπριακό και οικονομική κρίση συνομίλησαν Χριστοδουλίδης και Γεροβασίλη

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (21/07) στην Αθήνα του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την Ελληνίδα ομόλογό του Όλγα Γεροβασίλη, που αντικατέστησε στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης το Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Οι δύο εκπρόσωποι αντάλλαξαν απόψεις για τα δύο κύρια θέματα που απασχολούν αυτήν την εποχή τις δύο πλευρές, που κατ’ επέκταση είναι, όπως ειπώθηκε, και θέματα «κοινού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Ο κ. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έκανε μία ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τουρκοκυπριακή πλευρά, και η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, και τα εμπόδια που η κυβέρνηση έχει να υπερβεί.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η έτσι κι αλλιώς συνεχή επαφή και συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών εκπροσώπων Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, που επιστρέφει στη Κύπρο το απόγευμα, εξέφρασε στην κ. Γεροβασίλη τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσουν σύντομα τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top