ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία - Πούτιν: Στόχος οι πυρηνικές δυνάμεις να είναι μάχιμες, το ΝΑΤΟ προκαλεί

Ρωσία - Πούτιν: Στόχος οι πυρηνικές δυνάμεις να είναι μάχιμες, το ΝΑΤΟ προκαλεί

Λίγους μόνο μήνες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανεβάζοντας ξανά τους τόνους, παρουσίασε τους αμυντικούς στόχους για το 2023, με σημαντική αναφορά στα πυρηνικά και το ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε, ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους αρχηγούς Άμυνας της Μόσχας ότι θα διασφαλίσει πως οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του είναι έτοιμες για μάχη και πως δεν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί αφού η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει στο στρατό της ό,τι χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στρατιωτικών σχεδίων της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του θα εκπληρώσει όλους τους στόχους σε αυτό που αποκαλεί η ίδια η Μόσχα «στρατιωτική εκστρατεία» στην Ουκρανία και υποσχέθηκε να δώσει στις ένοπλες δυνάμεις ό,τι ζητήσουν για να τους παρέχει στήριξη.

Κατηγόρησε επίσης, το ΝΑΤΟ ότι χρησιμοποιεί όλες του τις δυνάμεις κατά της Ρωσίας και προέτρεψε τους στρατιωτικούς ηγέτες να χρησιμοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν στις μάχες στη Συρία και στην Ουκρανία.

Τόνισε, δε, ότι η Ρωσία επικεντρώνεται στη σημασία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Sarmat – που φέρει την ονομασία “Satan II” – θα είναι έτοιμος να αναπτυχθεί στο εγγύς μέλλον.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top