ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν σε «παράνοια» – Ο διηπειρωτικός «Satan II» θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ

Πούτιν σε «παράνοια» – Ο διηπειρωτικός «Satan II» θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συμπληρώνει δέκα μήνες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να δώσει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις οτιδήποτε χρειάζονται. Μέχρι στιγμής, η έκβαση των στρατιωτικών επιχειρήσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που φανταζόταν ο Ρώσος ηγέτης στις 24 Φεβρουαρίου.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να κλείνει σύντομα δέκα μήνες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία του προς τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στη Μόσχα, είπε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά όρια σ’ αυτά που θα παρέχει η κυβέρνηση σε όρους εξοπλισμού και υλικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητές της εναντίον της Ρωσίας και κάλεσε τους Ρώσους στρατιωτικούς ηγέτες να αντλήσουν από την πείρα που απέκτησαν πολεμώντας στη Συρία και στη διάρκεια αυτού που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία.

Χαιρετίζοντας ως «ήρωες» τους Ρώσους στρατιώτες και τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι ανάγκη να σημειώσει τη σημασία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη σύγκρουση.

Ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat – επονομάζεται «Satan II» και μπορεί να καταφέρει πυρηνικά πλήγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες – θα είναι έτοιμος για να αναπτυχθεί στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

 Δείτε το βίντεο:

«Οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνατότητες μάχης των ενόπλων δυνάμεών μας αυξάνουν διαρκώς και καθημερινά. Και αυτή τη διαδικασία ασφαλώς θα την αναπτύξουμε. Θα συνεχίσουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε την προετοιμασία μάχης της πυρηνικής τριάδας μας», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης ανακοίνωσε ακόμη πως ο ρωσικός στόλος θα εφοδιαστεί από τις αρχές Ιανουαρίου με νέους υπερηχητικούς πυραύλους Κρουζ «Zircon», ένα όπλο που ανήκει στη νέα γενιά όπλων που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από τη Μόσχα.

«Στις αρχές Ιανουαρίου, η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκορσκόφ» θα είναι εξοπλισμένη με νέους πυραύλους Zircon, που δεν έχουν αντίστοιχους σ’όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγη: newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top