ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν γνωρίζει αν οι συσχετισμοί είναι υπέρ του ο Πάφου - Θα σκανδαλιστεί ο λαός, δηλώνει ο Αθανάσιος

Δεν γνωρίζει αν οι συσχετισμοί είναι υπέρ του ο Πάφου - Θα σκανδαλιστεί ο λαός, δηλώνει ο Αθανάσιος

Έτοιμοι να αποδεχθούν το όποιο αποτέλεσμα, δηλώνουν οι Μητροπολίτες, Πάφου Γεώργιος και Λεμεσού Αθανάσιος, στην αυριανή (24/12), ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου.

Αρχικά σε δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Λεμεσού Αθανάσιος υπογράμμισε ότι: «Θα σκανδαλιστεί ο λαός, εάν η Ιερά Σύνοδος δεν σεβαστεί την ετυμηγορία του», ωστόσο τόνισε ότι θα αποδεχθεί με ειρήνη και αγάπη το όποιο αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα υπέδειξε πως δεν θέλει να γίνουν διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του, σε περίπτωση μη εκλογής του, τονίζοντας πως δεν του προκαλούν απογοήτευση, οι εκτιμήσεις για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού επισήμανε πως ο ίδιος έτοιμος να προσφέρει στην εκκλησία, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα συνεχίσει τη διακονία του.

Από δικής του πλευράς ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον οι συσχετισμοί στην Ιερά Σύνοδο είναι υπέρ του, αλλά ξέρει ότι κάθε Συνοδικός έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, την οποία θα εκφράσει με την ψήφο του στην αυριανή ψηφοφορία.

Μιλώντας επίσης στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Πάφου Γεώργιος είπε και αυτός πως θα αποδεχθεί το όποιο αποτέλεσμα, ενώ επισήμανε πως η αυριανή διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Σύνοδο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις δέκα το πρωί

Ακολούθως πρόσθεσε, θα δοθεί το μήνυμα της εκλογής στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, όπου θα μπορούν να παραστούν και πιστοί.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top