ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν γνωρίζει αν οι συσχετισμοί είναι υπέρ του ο Πάφου - Θα σκανδαλιστεί ο λαός, δηλώνει ο Αθανάσιος

Δεν γνωρίζει αν οι συσχετισμοί είναι υπέρ του ο Πάφου - Θα σκανδαλιστεί ο λαός, δηλώνει ο Αθανάσιος

Έτοιμοι να αποδεχθούν το όποιο αποτέλεσμα, δηλώνουν οι Μητροπολίτες, Πάφου Γεώργιος και Λεμεσού Αθανάσιος, στην αυριανή (24/12), ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου.

Αρχικά σε δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Λεμεσού Αθανάσιος υπογράμμισε ότι: «Θα σκανδαλιστεί ο λαός, εάν η Ιερά Σύνοδος δεν σεβαστεί την ετυμηγορία του», ωστόσο τόνισε ότι θα αποδεχθεί με ειρήνη και αγάπη το όποιο αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα υπέδειξε πως δεν θέλει να γίνουν διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του, σε περίπτωση μη εκλογής του, τονίζοντας πως δεν του προκαλούν απογοήτευση, οι εκτιμήσεις για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού επισήμανε πως ο ίδιος έτοιμος να προσφέρει στην εκκλησία, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα συνεχίσει τη διακονία του.

Από δικής του πλευράς ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον οι συσχετισμοί στην Ιερά Σύνοδο είναι υπέρ του, αλλά ξέρει ότι κάθε Συνοδικός έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, την οποία θα εκφράσει με την ψήφο του στην αυριανή ψηφοφορία.

Μιλώντας επίσης στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Πάφου Γεώργιος είπε και αυτός πως θα αποδεχθεί το όποιο αποτέλεσμα, ενώ επισήμανε πως η αυριανή διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Σύνοδο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις δέκα το πρωί

Ακολούθως πρόσθεσε, θα δοθεί το μήνυμα της εκλογής στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, όπου θα μπορούν να παραστούν και πιστοί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top