ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γεμίζουν» τα Νοσοκομεία με ηλικιωμένους - Έξαρση σε πολλές ασθένειες - «Πρέπει όλοι να προσέχουμε»

«Γεμίζουν» τα Νοσοκομεία με ηλικιωμένους - Έξαρση σε πολλές ασθένειες - «Πρέπει όλοι να προσέχουμε»

Αυξάνονται καθημερινά οι νοσηλείες ηλικιωμένων ασθενών στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, με αρκετές ασθένειες να βρίσκονται σε έξαρση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, μίλησε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα».

Αρχικά ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι «υπάρχει μια αυξημένη ροή ασθενών το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα ηλικιωμένων ατόμων. Αυξάνεται ο αριθμός των βαριά νοσούντων με covid. Έχει αυξηθεί και ο αριθμός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είμαστε στα επτά άτομα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το κοινό κρυολόγημα, δειλά-δειλά εμφανίζεται και η γρίπη, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Οι ηλικιωμένοι είναι ευάλωτη ομάδα και όλοι πρέπει να την προστατέψουμε. Κάποιοι έρχονται από τα σπίτια τους και κάποιοι από οίκους ευγηρίας. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί».

Προσθέτοντας είπε πως «ευτυχώς έχουμε το ΓεΣΥ που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε προσωπικό γιατρό. Θα πρέπει να επικοινωνούμε μαζί τους αν θα πρέπει να πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο. Αν δεν πρέπει τότε θα ακολουθήσουμε τις ιατρικές συμβουλές του προσωπικού μας γιατρού».

Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα στον παιδικό πληθυσμό. Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, «όλες οι παιδιατρικές κλινικές παρουσιάζουν μια αυξημένη πληρότητα τον τελευταίο ενάμισι μήνα λόγω της έξαρσης του RSV».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει μια σταθεροποίηση για να υπάρξει μείωση στις εισαγωγές παιδιών στα νοσηλευτήρια.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top