Εντοπίστηκε στην Κερύνεια το ασιατικό κουνούπι τίγρης

Εντοπίστηκε στην Κερύνεια το ασιατικό κουνούπι τίγρης

Εντοπίστηκε στην Κερύνεια το ασιατικό κουνούπι τίγρης μετά από ειδικές παγίδες κουνουπιών που είχαν στηθεί σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο.

Δημοσιεύματα αναφέρονται σε ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το αρμόδιο «τμήμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». Προστίθεται ότι το εν λόγω κουνούπι προκαλεί δάγκειο πυρετό, κίτρινο πυρετό, και έχει ιδιαίτερα αλλεργικές αντιδράσεις στου ιούς του Δυτικού Νείλου, ιούς Zika και Chikungunya.

Το «υπουργείο υγείας» σημειώνει ότι τα κουνούπια αυτά μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να ευδοκιμήσουν σε μικρές λακκούβες. «Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους χώρους αναπαραγωγής και διαβίωσης στο σπίτι, τον κήπο, το μπαλκόνι μας και να λάβουμε απλές προφυλάξεις εκεί». Προσθέτει ότι τα πιάτα κάτω από τις γλάστρες, οι διακοσμητικές πισίνες, το νερό που αφήνουμε για τα ζώα είναι οι πιο εύκολοι τόποι αναπαραγωγής αυτών των κουνουπιών και χρειάζεται ν’ αλλάζουμε αυτά τα νερά μια φορά την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Παρά το τεταμένο κλίμα, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανό τον διάλογο μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Στο σημερινό τετ α τετ δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στους διαπραγματευτές για τα ΜΟΕ και κυρίως για τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE