ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα… σκήπτρα της ΕΔΟΝ αναλαμβάνει ο Χρίστος Χριστόφιας

Τα… σκήπτρα της ΕΔΟΝ αναλαμβάνει ο Χρίστος Χριστόφιας

Στη 14η σύνοδο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/07/2015 στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για πλήρωση θέσεων στην ηγεσία της Οργάνωσης.

Νέος Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ εκλέγηκε ομόφωνα ο Χρίστος Χριστόφιας (βιογραφικό σημείωμα επισυνάπτεται). Νέος Κεντρικός Οργανωτικός εκλέγηκε επίσης ομόφωνα ο Βάκης Χαραλάμπους (βιογραφικό σημείωμα επίσης επισυνάπτεται).

Στη θέση του Μέλους της Κεντρικής Γραμματείας εκλέγηκε ο Νάσος Κούκος.

Στη θέση του Μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου εκλέγηκε ο Αντρέας Παναγιώτου (Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας).

Τέλος, στη θέση του Μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου εκλέγηκε ο Χρυσόστομος Παναγή (Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας Φοιτητικού).

Στην αρχή της συνόδου, μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, σε μια σεμνή τελετή, τιμήθηκε ο αποχωρήσαντας από το Κεντρικό Συμβούλιο Χάρης Καράμανος τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ (2009-2015).

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Ο Χρίστος Χριστόφιας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1983, είναι 32 χρονών και κατάγεται από το κατεχόμενο Δίκωμο.

Είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2001 και σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και μέλος της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας. Τον Ιούλιο του 2015 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ.

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα.

Η ενεργός συμμετοχή του στο Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, όταν εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ).

Διετέλεσε Πρόεδρος και Οργανωτικός Γραμματέας της Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας.

Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2007, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2009 και διετέλεσε μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας. Από το 2010 μέχρι το 2012 διετέλεσε Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, από το 2012 μέχρι το 2014 Κεντρικός Μαθητικός Υπεύθυνος της ΕΔΟΝ και στη συνέχεια, από το 2014 μέχρι το 2015 Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ.

ΒΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ο Βάκης Χαραλάμπους γεννήθηκε το 1986, είναι 28 χρονών και κατάγεται από το Δάλι.

Είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2005 και σήμερα μέλος της Επιτροπής Υπαίθρου ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας. Από το 2014 είναι μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ και τον Ιούλιο του 2015 εκλέγηκε ως Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ.

Είναι απόφοιτος τους Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αναμίχθηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα αναπτύσσοντας δράση μέσα από τις τάξεις της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών όπου διετέλεσε και ως πρόεδρος. Υπήρξε μέλος και αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Αθήνας και μέλος της Γραμματείας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας  Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).

Από το 2009 μέχρι το 2012 διετέλεσε μέλος της Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2009, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2010 και μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας. Διετέλεσε Υπεύθυνος του Τμήματος Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ, Υπεύθυνος του Μορφωτικού Γραφείου του ΚΣ της ΕΔΟΝ και Υπεύθυνος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΕΔΟΝ.

Συμμετέχει ως μέλος στο Συμβουλευτικό Όργανο για Αξιολόγηση Αιτήσεων Ένταξης στο ΣυΝΚ (Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top