ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το παιδί της στον Αλιάκμονα

Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το παιδί της στον Αλιάκμονα

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 29χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε το 11 μηνών βρέφος της πετώντας το στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα στη Βέροια.

Η απολογία της 29χρονης στον ανακριτή κράτησε συνολικά τρεις ώρες και επτά λεπτά, ενώ φέρεται να επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το κοριτσάκι που γέννησε και σήμερα θα γινόταν ενός έτους.

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θέλω να είχα βοηθήσει τότε το παιδί μου. Δεν το σκότωσα εγώ, δεν το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε και έπεσε στο νερό χωρίς να το προσέξω», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στις φυλακές με το αυτοκίνητο της Ασφάλειας που την περίμενε στο υπόγειο γκαράζ του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας, ενώ συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το κόκκινο μπουφάν της με τη κουκούλα.

Ο ανακριτής ζήτησε να μάθει, μεταξύ άλλων, κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη μορφολογία της περιοχής, σε ποιο σημείο βρέθηκε η 29χρονη με το βρέφος και σε ππιο σημείο ακριβώς το άφησε. Για αυτόν τον λόγο διέταξε να συλλεχθεί κάθε διαθέσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, η κατηγορούμενη εμμένει στην αρχική της θέση, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιμένει ότι για το μοναδικό το οποίο μετανιώνει είναι ότι άφησε αβοήθητο το βρέφος όταν αντιλήφθηκε ότι βρίσκεται στα νερά του Αλιάκμονα.

«Ο κύριος ανακριτής δεν πείστηκε από τα όσα άκουσε κατά τη διάρκεια της απολογίας και διέταξε την προσωρινή της κράτηση, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι επόμενα αιτήματα θα κριθούν στο μέλλον. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, εισφέρονταν στην ποινική δικογραφία συνεχώς αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν περισσότερες από δέκα φορές σε Ψυχιατρική Κλινική και φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά θέματα υγείας για τα οποία έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, την οποία είχε διακόψει το τελευταίο διάστημα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top