ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για αυτούς τους λόγους στηρίζει Ανδρέα Μαυρογιάννη ο Χαράλαμπος Προύντζος - Βίντεο

Για αυτούς τους λόγους στηρίζει Ανδρέα Μαυρογιάννη ο Χαράλαμπος Προύντζος - Βίντεο

Τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, αναλύει σε βίντεο που δημοσιοποίησε μέσω βίντεο ο Χαράλαμπος Προύτζος.

Δείτε το βίντεο:

Αυτούσια η δήλωση στήριξης του κ. Προύτζου προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη

Προτείνω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί πιστεύω ότι είναι αποδεδειγμένα ικανός, προσωπικά και πολιτικά έντιμος και γνήσια προοδευτικός.

Είναι ο καταλληλότερος για να κρατήσει το τιμόνι της χώρας στο εξαιρετικά δύσκολο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Είναι απαλλαγμένος από πολιτικά ή προσωπικά βαρίδια, κομματικές εξαρτήσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Διαθέτει μεγάλη αξιοπιστία στη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή λόγω της ουσιαστικής εμπειρίας του στον ΟΗΕ και της επιτυχούς οργάνωσης και διεκπεραίωσης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο. Είναι πραγματικά ανεξάρτητος, με σαφείς θέσεις στα θεμελιώδη ζητήματα.

Στην οικονομία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρεσβεύει ένα σύγχρονο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Παρά τις θετικές επιδόσεις συγκεκριμένων δεικτών όπως η ανεργία και η υψηλή ανάπτυξη σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, ένας στους πέντε συμπολίτες μας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η συντριπτική πλειοψηφία του οικονομικά ενεργού πληθυσμού αδυνατεί να αποκτήσει στέγη.

Ο υψηλός πληθωρισμός σε συνάρτηση με τα αυξανόμενα δανειστικά επιτόκια διαβρώνουν την οικονομική κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, πιστός στις δημοκρατικές και οικονομικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οραματίζεται μια οικονομία φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Ένα κράτος σύγχρονο που να υπηρετεί τους πολίτες του. Ένα κράτος όμως κοινωνικά ευαίσθητο, με ισχυρή μεσαία τάξη και αξιοπρεπείς οικονομικές συνθήκες για το σύνολο του πληθυσμού.

Το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από το 1974. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αποδεδειγμένα μπορεί να βγάλει το Κυπριακό από την τραγική πορεία διολίσθησης στην οποία βρίσκεται σήμερα. Είναι βαθύς γνώστης του Κυπριακού και το απέδειξε με την ικανή του διαπραγμάτευση η οποία μας έφερε ένα βήμα από μια σαφώς βελτιωμένη συνολική λύση.

Μόνο ένα κράτος σύγχρονο, επανενωμένο, οικονομικά και κοινωνικά ισορροπημένο μπορεί να δώσει προοπτική στις επόμενες γενιές.

Όλοι θέλουμε μια καλύτερη Κύπρο. Αυτό όμως απαιτεί μια διευρυμένη κοινωνική δράση και κινητοποίηση που να σπάζει τα παραδοσιακά στεγανά.

Προτείνω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας, στηρίζοντας το όραμα του για μια καλύτερη Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top