ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδιώτες εκφράζουν ετοιμότητα να αναλάβουν τον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Δεκέλειας – Απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο

Ιδιώτες εκφράζουν ετοιμότητα να αναλάβουν τον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Δεκέλειας – Απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο

Την ετοιμότητα ιδιωτών που ασχολούνται με τον τομέα της ενέργειας, να διεκδικήσουν την επέκταση και λειτουργία του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ στη Δεκέλεια, εκφράζει μέσω επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Σύνδεσμος Αγοράς Ηλεκτρισμού.

Η επιστολή στάλθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την περασμένη Πέμπτη (13/1), μία μέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας και Εργασίας με τις συντεχνίες της ΑΗΚ, η οποία αναβλήθηκε τελικά λόγω ασθένειας του Υπουργού Εργασίας, Κυριάκου Κούσιου.

«Απαντούμε σε όλα τα θέματα που εγείρουν οι εργαζόμενοι»

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού, Φάνος Καραντώνης, κι ερωτηθείς για το περιεχόμενο της επιστολής του Συνδέσμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι αυτή δεν αφορούσε αποκλειστικά το Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό της ΑΗΚ Δεκέλεια, αλλά γενικά όλα τα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραντώνη, μέσω της επιστολής ο Σύνδεσμος εξέφραζε την ετοιμότητα των ιδιωτών να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό, εάν και εφόσον αποφασιστεί, για να αποδεσμευτεί από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΗΚ ο Σταθμός της Δεκέλειας.

Ερωτηθείς που αποσκοπεί αυτή η κίνηση και τι μπορεί να αλλάξει μέσω της παραχώρησης του Σταθμού Δεκέλειας σε ιδιώτες, είπε πως «εκείνο που μπορεί και θα αλλάξει είναι η μείωση του ζωτικού χώρου και του μεριδίου της ΑΗΚ στην αγορά ηλεκτρισμού, όπως άλλωστε έχει γίνει πλέον και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μία προσπάθεια για να σπάσει το μονοπώλιο και να επέλθει ο υγιής ανταγωνισμός προς όφελος και του καταναλωτή», εξήγησε.

Κληθείς να πει κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει, ο κ. Καραντώνης απάντησε καταφατικά. «Ναι μπορεί να γίνει, γιατί είναι πρακτικές που ακολουθήθηκαν και σε άλλες χώρες. Δεν είναι κάτι που θα συμβεί πρώτη φορά στην Κύπρο. Παρόμοιες πρακτικές, πρέπει να πω, ακολούθησε και η Ιταλία και η Πορτογαλία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος ουσιαστικά για να επέλθει ο ανταγωνισμός», συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι «για να μπορέσει να επέλθει ο ανταγωνισμός πρέπει το μερίδιο αγοράς που κατέχει ο δεσπόζων να μειωθεί».

Ερωτηθείς γιατί επιλέγηκε αυτή η περίοδος για αποστολή της επιστολής προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού τόνισε πως η επιστολή αποτελεί και απάντηση στα όσα θέτουν προς συζήτηση το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ. «Η ίδια η επιστολή απαντά σε όλα τα σημεία που θέτουν οι εργαζόμενοι», επεσήμανε υποδεικνύοντας ότι ο Σύνδεσμος θεωρεί πως όσα θέτουν προς συζήτηση οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ, δεν αγγίζουν εργασιακά θέματα, αλλά επιχειρησιακά θέματα, που αφορούν κατά κύριο λόγο τη Διοίκηση του Οργανισμού.

«Αυτά τα θέματα δεν αλλάζουν με την αλλαγή της Κυβέρνησης»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως σε ενάμιση μήνα αλλάζει η Κυβέρνηση και εάν ο Σύνδεσμος θα επανέλθει και θα θέσει, εκ νέου, το ζήτημα στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καραντώνης επεσήμανε ότι «αυτά τα θέματα δεν αλλάζουν με την πολιτική του κράτους στον τομέα της ενέργειας με την αλλαγή της Κυβέρνησης.

«Απεναντίας, είναι άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνο είναι εάν εξαρτιόμαστε ποιου είδους αποφάσεις θα λαμβάνονται λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων ή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι ο Σύνδεσμος θα αναμένει την αντίδραση της Κυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top