ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνία «Ισότητα»: Αυτοί είναι οι λόγοι μη συμμετοχής της στην τρίωρη στάση εργασίας για την ΑΤΑ

Συντεχνία «Ισότητα»: Αυτοί είναι οι λόγοι μη συμμετοχής της στην τρίωρη στάση εργασίας για την ΑΤΑ

Τους λόγους μη συμμετοχή της στην τρίωρη στάση εργασίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή στις 26 Ιανουαρίου, εξηγεί με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία «Ισότητα».

Όπως αναφέρει, ενώ η Συντεχνία έλαβε διαβεβαιώσεις, σε επίπεδο Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ότι θα συμμετείχε στις συνεδρίες του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος για την ΑΤΑ και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό για την ΑΤΑ, πληροφορήθηκε ότι, τελικά, δεν θα συμμετάσχει στις συνεδρίες, ένεκα της αντίδρασης ορισμένων εκ των οργανώσεων που προγραμμάτισαν τη στάση εργασίας.

«Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένες οργανώσεις (ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΚ) αντέδρασαν και στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Συντεχνίας μας στην επικείμενη στάση εργασίας, με αποτέλεσμα η Συντεχνία μας να αφεθεί εκτός», αναφέρει.

Προσθέτει πως όταν οι διεκδικήσεις είναι κοινές, το συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να είναι ενωμένο, απαλλαγμένο από μικροπολιτικές και τερτίπια, που ενδεχομένως θυμίζουν παρωχημένες εποχές. «Με δεδομένο ότι αριθμός επηρεαζόμενων συντεχνιών έχουν αποκλειστεί, γιατί γίνεται λόγος για “πανσυνδικαλιστική” στάση εργασίας;», διερωτάται η Συντεχνία.

Προσθέτει ότι σε κάθε περίπτωση η «Ισότητα» θα συνεχίσει με ζήλο, τιμιότητα και αξιοπρέπεια να διεκδικεί τα δικαιώματα και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

«Δεν θα απαγορεύσει, ούτε θα παροτρύνει εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν στην επικείμενη στάση εργασίας, όπως έπραξαν άλλες «συντεχνίες» (συμπαιγνίες), στο πρόσφατο παρελθόν, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας της Συντεχνίας μας. Καθένας ας πράξει ότι του επιβάλλουν η συνείδηση και οι αρχές του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμμόχωστο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 76χρονου που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ανείπωτη τραγωδία - Βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Στην Κύπρο τυχερός του τζόκερ - Αυτό είναι το ποσό που κερδίζειΝεκρή 41χρονη στην Πάφο: Εικόνες από την σκηνή - Πώς απαντά η Αστυνομία για καθυστέρηση των μελών της στο σημείο

Νεκρή 41χρονη στην Πάφο: Εικόνες από την σκηνή - Πώς απαντά η Αστυνομία για καθυστέρηση των μελών της στο σημείο

Στο νοσοκομείο τραυματισμένος μεταφέρθηκε ο 48χρονος, φερόμενος σύζυγος και δράσης για τον φόνο της 41χρονης γυναίκας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην Πάφο, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top