LIKE ONLINE

Για πόσο ακόμα θα συνεχίσει η Αpple το ρεκόρ εσόδων;

Για πόσο ακόμα θα συνεχίσει η Αpple το ρεκόρ εσόδων;

Η Αpple, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα έσοδα τριμήνου στην ιστορία της, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ερωτήσεις για το εάν θα μπορέσει να συνεχίσει να παράγει προϊόντα που θα κάνουν θραύση.

Αν και οι πωλήσεις των iPhone αυξήθηκαν κατά 35%, στα 47,5 εκατομμύρια κομμάτια στο τελευταίο τρίμηνο, το αποτέλεσμα δεν έφτασε τις προοπτικές των αναλυτών που ανέμεναν πωλήσεις 48,8 εκατομμυρίων κομματιών. Αυτό το αποτέλεσμα, συνδυασμένο με μία πρόβλεψη εσόδων η οποία δεν ανταποκρινόταν στους υπολογισμούς των αναλύσεων, έδωσε το έναυσμα για την πιο ραγδαία πτώση των μετοχών της Apple, που έχει βιώσει η εταιρία από τον Ιανουάριο του 2013.

"Οι επενδυτές διερωτώνται πόσο κερδοφόρο θα είναι το επόμενο έτος", ανέφερε ο Gene Munster, αναλυτής της Piper Jaffray Cos.

H Αpple επίσης ανέφερε τη μεγαλύτερη ρευστότητα που είχε ποτέ η επιχείρηση, στα 202,8 δισ. δολάρια. Αυτή χωρίζεται σε 15,3 δισ. μετρητά, 19,4 δισ. βραχυπρόθεσμων επενδύσεων και 168,1 δισ. μακροπρόθεσμων.

Ο Tim Cook μίλησε σε αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης και τους ξεκαθάρισε πως το "iPhone έχει μπροστά του πολύ δρόμο", ενώ προσέθεσε πως το 73% των χρηστών παλαιότερων μοντέλων iPhone δεν έχουν κάνει ακόμη αναβάθμιση στο καινούριο μοντέλο.

Η αναλυτής της Morgan Stanley, Katy Huberty, αντέκρουσε τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της Apple, και υπογράμμισε πως η εταιρία έρχεται αντιμέτωπη, πια, με πολλές και ευρείες συγκρίσεις.

Παρόλα αυτά η Apple έχει ακόμη άπλετο χώρο ανάπτυξης στην αγορά της Κίνας. Οι πωλήσεις στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου επέδειξαν αύξηση της τάξεως του 87% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με συνέντευξη του Luca Maestri, οικονομικού διευθυντή (CFO) της εταιρίας.

 

Ο Cook έχει ήδη αναφέρει πως η Κίνα θα αποτελέσει την πιο μεγάλη και προσοδοφόρα αγορά για την Αpple, ενώ υπάρχουν σχέδια για τον διπλασιασμό των καταστημάτων της εταιρίας στη χώρα.

Η εταιρία με σήμα το δαγκωμένο μήλο έχει επιδείξει πωλήσεις 183 εκατομμυρίων iPhone μόνο τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους, σηματοδοτώντας αύξηση 41% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Παρόλα αυτά η Αpple δεν παρουσίασε τα νούμερα για τις πωλήσεις του Αpple Watch, το οποίο λανσαρίστηκε τον Απρίλιο. Παρόλα αυτά, τα έσοδα στην κατηγορία του γκάτζετ αυξήθηκαν κατά 950 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο, σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Εάν το Apple Watch πωλούταν με μέση τιμή τα 499 δολάρια, πέντε αναλυτές του Bloomberg αναφέρουν πως ενδείκνυνται πωλήσεις της τάξεως των 1,9 εκατομμυρίων ρολογιών. Αυτός ο αριθμός, βέβαια, δεν συμπεριλαμβάνει έσοδα από χρήστες που αγοράζουν πολλαπλά λουράκια ή αξεσουάρ, ενώ οι πωλήσεις των iPod πέφτουν, σύμφωνα με τον Maestri.

"Mελετήσαμε τα στοιχεία παρόμοιων περιόδων λανσαρίσματος προϊόντων όπως το iPhone και το iPad και έχουμε πουλήσει περισσότερα Apple Watches συγκριτικά με τις τότε πωλήσεις των δύο προαναφερθέντων", ανέφερε ο Maestri σε συνέντευξή του.

Οι πωλήσεις των iPad, πάντως, συνέχισαν την κατιούσα, με πτώση 18%, στα 10,9 εκατομμύρια κομμάτια, σηματοδοτώντας το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο πτωτικής πορείας. Η Apple, όπως αναφέρουν οι πηγές, θα κατασκευάσει ένα νέο μοντέλο iPad με μεγαλύτερη οθόνη, το οποίο θα χρησιμεύει ως εναλλακτικό laptop.

ΠΗΓΗ — www.newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top