ΥΓΕΙΑ

Η δημοφιλής μέθοδος που «μεταμορφώνει» το πρόσωπο και χαρίζει νεανική όψη

Η δημοφιλής μέθοδος που «μεταμορφώνει» το πρόσωπο και χαρίζει νεανική όψη

Η ανόρθωση των ζυγωματικών αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή διαδικασία μεταξύ των γυναικών, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι στρέφονται προς αυτήν ολοένα και περισσότεροι άνδρες. Η μέθοδος δεν διορθώνει απλώς τοπικές ατέλειες, αλλά μπορεί να «σηκώσει» ολόκληρο το πρόσωπο, χαρίζοντάς του φρέσκια και νεανική όψη.

H εμφάνιση των ζυγωματικών καθορίζεται κυρίως από τα γονίδια. Έντονα ζυγωματικά έχουν όσοι διαθέτουν πιο προτεταμένο οστικό τόξο (οστούν), ή μεγαλύτερη ποσότητα ιστού πάνω σ΄ αυτό, ή έναν συνδυασμό αυτών.

Όσο πιο ψηλά βρίσκονται και όσο πιο έντονα είναι τα ζυγωματικά, τόσο πιο καλά κρατούν το πρόσωπο, διατηρώντας το οβάλ του και αποτρέποντας την εμφάνιση ρινοπαρειακών αυλάκων. Ωστόσο, η απώλεια κιλών και η απώλεια του λιπώδους ιστού που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου, έχουν ως αποτέλεσμα το “άδειασμα” της περιοχής και κατ’ επέκταση, τη χαλάρωση στα μάγουλα και την επιδείνωση των ρινοπαρειακών αυλάκων. Έτσι, το πρόσωπο αλλοιώνεται και αποκτά μια πιο κουρασμένη και γερασμένη όψη.

Σήμερα, η Πλαστική – Αισθητική Χειρουργική μπορεί να δώσει όγκο στα ζυγωματικά και, με αυτόν τον τρόπο, να κάνει ένα “mid face lift” σε άτομα που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζεται ακόμα να προχωρήσουν σε μια τέτοια διαδικασία.

Διαθέτει τρεις επιλογές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, είτε για να καθυστερήσουν την «πτώση» του προσώπου, είτε για να την αποκαταστήσουν εάν έχει ήδη εμφανιστεί, είτε για να διορθώσουν την εκ φύσεως δομή του, σε περίπτωση που το άτομο το επιθυμεί. Τα “σωστά” ζυγωματικά τόξα αναδεικνύουν και ανυψώνουν το πρόσωπο, αντιστεκόμενα στη βαρύτητα που αλλοιώνει το οβάλ του, ενώ παράλληλα δίνουν ζωντάνια στα μάτια, ενισχύοντας τα κάτω βλέφαρα.

Έγχυση υαλουρονικού οξέος

Πρόκειται για μία ενέσιμη διαδικασία, κατά την οποία εγχέεται υαλουρονικό οξύ στην περιοχή, με στόχο την προσθήκη όγκου. Υπάρχουν διάφορα είδη υαλουρονικού οξέος, με τη χρήση των οποίων μπορεί κανείς, από νεαρή ηλικία, να «γεμίσει» τα ζυγωματικά του. Στη συγκεκριμένη περιοχή συνήθως χρησιμοποιούνται τύποι υαλουρονικού οξέος υψηλής πυκνότητας, διότι εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα. Ορισμένα είδη δίνουν όγκο άμεσα, ενώ άλλα εγχέονται σταδιακά.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εφαρμόζεται στο ιατρείο, είναι ανώδυνη, διαρκεί 15 λεπτά και δεν απαιτείται αναισθησία ή νοσηλεία.

Ενδέχεται να παρουσιαστεί οίδημα για λίγες ημέρες ή κάποιοι μώλωπες, στην περιοχή οι οποίοι, όμως, καλύπτονται με μακιγιάζ. Το αποτέλεσμα του «γεμίσματος» διαρκεί έως και 12 μήνες.

Αυτομεταμόσχευση λίπους

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη λιπώδους ιστού από τον ίδιο τον ασθενή, από περιοχή όπου υπάρχει περίσσεια. Στη συνέχεια, υπόκειται σε ειδική επεξεργασία – προϊόν, της οποίας είναι το λίπος εμπλουτισμένο με βλαστοκύτταρα – και μεταφέρεται στην περιοχή των ζυγωματικών, με αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου τους. Η μέθοδος εφαρμόζεται σε κλινική, με τοπική αναισθησία, διαρκεί 15-30 λεπτά και δεν απαιτείται νοσηλεία. Συνήθως εμφανίζεται ελαφρύ οίδημα, το οποίο υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Η διάρκεια του αποτελέσματος, ανάλογα με τον οργανισμό, μπορεί να υπερβεί τους 12 μήνες. Επειδή μέρος του λίπους απορροφάται, τοποθετείται μεγαλύτερη ποσότητα, ούτως ώστε να μείνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος όγκος.

Ενθέματα

Η τοποθέτηση σιλικονούχων ενθεμάτων γίνεται χειρουργικά. Ωστόσο, οι τομές γίνονται στο εσωτερικό του στόματος, κατά συνέπεια δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια μετά την επέμβαση. Τα ενθέματα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Το μέγεθος που χρησιμοποιείται στο εκάστοτε περιστατικό επιλέγεται κατόπιν ειδικών μετρήσεων του προσώπου, ούτως ώστε να μην αλλοιωθούν η συμμετρία του και τα χαρακτηριστικά του.

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε κλινική με τοπική αναισθησία και, σε πολλές περιπτώσεις, συνδυάζεται με αυξητική του πώγωνα ή/και βλεφαροπλαστική.

Διαρκεί μισή ώρα με τρία τέταρτα και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Μετά την επέμβαση εμφανίζεται οίδημα στο πρόσωπο, το οποίο υποχωρεί μετά από περίπου μία εβδομάδα. Το δε αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Η ανόρθωση των ζυγωματικών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά σταδιακά φαίνεται ότι την αποζητούν και οι άνδρες, σε συνδυασμό με την βελτίωση του κάτω βλεφάρου (μαύρου κύκλου). Παράλληλα, υπάρχουν και νεαρά άτομα που επιλέγουν τη μέθοδο, προκειμένου να γεμίσουν το άνω μέρος του προσώπου τους και να δώσουν ένταση στις γωνίες του. Σε κάθε περίπτωση, η ανόρθωση ζυγωματικών μπορεί να μεταμορφώσει το πρόσωπο, αποκαθιστώντας το νεανικό όγκο και το περίγραμμά του.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Γίνεται προσπάθεια για πλήρη οριοθέτηση - Σοβαρός κίνδυνος αναζωπυρώσεωνΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top