ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις στους τέσσερις Κύπριους νιώθουν υγιείς – Σε υψηλότερα επίπεδα οι άντρες από τις γυναίκες

Τρεις στους τέσσερις Κύπριους νιώθουν υγιείς – Σε υψηλότερα επίπεδα οι άντρες από τις γυναίκες

Στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά του πληθυσμού, που θεωρούσαν την υγεία τους καλή ή πολύ καλή, βρίσκεται η Κύπρος. Συγκεκριμένα, η Κύπρος βρίσκεται στη θέση νούμερο τρία μεταξύ των Κρατών Μελών, ξεπερνώντας ακόμη και τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρεις στους τέσσερις Κύπριους νιώθουν υγιείς

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική (Eurostat), το 2021 τρεις στους τέσσερις Κύπριους, ηλικίας 16 ετών και άνω, αξιολόγησαν την κατάσταση της υγείας τους ως καλή ή πολύ καλή, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 77,2%.

Αξίζει να σημειωθεί πως, υψηλότερα ποσοστά τείνουν να καταγράφουν οι άνδρες, παρά οι γυναίκες στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα ποσοστά, ενώ το 2021 το ποσοστό των ανδρών που θεωρούν την υγεία τους καλή, ανερχόταν στο 77,9% ενώ οι γυναίκες ήταν στο 76,5%.

Συγκρίνοντας τα ποσοστά που καταγράφηκαν από το 2019 μέχρι το 2021, παρατηρείται μείωση, η οποία θα μπορούσε να δικαιολογηθεί λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά για την Κύπρο από το 2019 μέχρι και το 2021 διαμορφώθηκαν ως εξής:

- 2019: Ο μέσος όρος βρισκόταν στο 77,8%, οι άνδρες στο 79,1% και οι γυναίκες στο 76,5%

- 2020: Ο μέσος όρος βρισκόταν στο 77,5%, οι άνδρες στο 78,5% και οι γυναίκες στο 76,6%

- 2021: Ο μέσος όρος βρισκόταν στο 77,2%, οι άνδρες στο 77,9% και οι γυναίκες παρέμειναν στο 76,5%

Σχεδόν επτά στους δέκα Ευρωπαίους νιώθουν υγιείς

Το 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδόν επτά στους δέκα ανθρώπους ηλικίας 16 ετών και άνω, αξιολόγησαν την κατάσταση της υγείας τους ως καλή ή πολύ καλή, με τον μέσο όρο να ανέρχεται στο 69%, στους άνδρες 72% και στις γυναίκες 67%.

Μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα υψηλότερα ποσοστά του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω, που θεωρούσαν την υγεία τους καλή ή πολύ καλή, καταγράφηκαν στην Ιρλανδία με ποσοστό 81%, η Ελλάδα με ποσοστό 78%, την Κύπρο και το Λουξεμβούργο με ποσοστό 77%.

Από την άλλη πλευρά, τα κράτη μέλη με τα χαμηλότερα μερίδια ήταν η Λιθουανία με ποσοστό 48%, η Λετονία και η Πορτογαλία με ποσοστό 50%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top