ΔΙΕΘΝΗ

Θέλει τελικά ο Κάρολος τον πρίγκιπα Χάρι στη στέψη του - Προβάλει αντιρρήσεις όμως ο Ουίλιαμ

Θέλει τελικά ο Κάρολος τον πρίγκιπα Χάρι στη στέψη του - Προβάλει αντιρρήσεις όμως ο Ουίλιαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail on Sunday ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι να μεσολαβήσει ώστε ο Χάρι να παραστεί στη στέψη του αλλά συνάντησε τις αντιρρήσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο Κάρολος ζητάει από τον αρχιεπίσκοπο Τζάστιν Ουέλμπι να μεσολαβήσει ώστε να πετύχει μια συμφωνία ανάμεσα στους αντιμαχόμενους γιους του που θα επέτρεπε στον Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μέγκαν να παρευρεθούν στην τελετή στο Westminster Abbey τον Μάιο, λένε πηγές του παλατιού.

Οι εικασίες είναι έντονες σχετικά με το αν οι Σάσεξ θα παρευρεθούν στην στέψη του Κάρολου ειδικά μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Χάρι, Spare, νωρίτερα αυτό το μήνα, που περιείχαν μια σειρά από σφοδρές επιθέσεις σε ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο Κάρολος σκέφτεται να δώσει τη δική του τηλεοπτική συνέντευξη πριν από τη στέψη.

Ο Κάρολος φέρεται να πιστεύει ότι η απουσία του Χάρι και της Μέγκαν από τη στέψη θα αποσπούσε περισσότερο την προσοχή από ότι η παρουσία τους, οπότε είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις για να τους πείσει να παραστούν.

Ο Ουίλιαμ όπως εκφράζει τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις του καθώς ανησυχεί μήπως ο αδελφός του χρησιμοποιήσει την στέψη για να οργανώσει ένα «κόλπο» που θα επισκιάσει το γεγονός.

Πηγές λένε ότι θα μπορούσε να εξασφαλιστεί στον Χάρι μια θέση υψηλού προφίλ στο Αβαείο ή μια άτυπη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τους τίτλους του ως κίνητρο για να παραστεί.

Οι φόβοι και οι αντιρρήσεις του Ουίλιαμ

Ωστόσο, ο Γουίλιαμ φοβάται ότι αν η επίσκεψη του Χάρι δεν είναι αυστηρά σχεδιασμένη, θα μπορούσε να κλέψει τις εντυπώσεις, για παράδειγμα, πηγαίνοντας μια βόλτα σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Λονδίνου με τη Μέγκαν.

Μια πηγή δήλωσε: «Το θέμα ουσίας είναι αν θα παραστούν στη στέψη, και αν το κάνουν, με ποιους όρους και προϋποθέσεις. Η οικογένεια είναι διχασμένη και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χάρι συμβουλεύεται να μη συμφωνήσει σε τίποτα σε αυτό το στάδιο και να 'το παίξει ζόρικος' μέχρι την τελευταία στιγμή, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις μαζί του πολύ δύσκολες. Το στρατόπεδο του Χάρι κατέστησε σαφές ότι η ιδέα ότι απλώς θα παρευρεθεί στη στέψη και θα συμπεριφερθεί σωστά, αλλά στη συνέχεια θα του αφαιρεθούν οι τίτλοι του, είναι εντελώς αδιανόητη. Ενώ μπορεί να αποφασίσει κάποια στιγμή να αποβάλει τους τίτλους του με δική του θέληση, αντιτίθεται στην ιδέα να του τους αφαιρέσουν με τη βία».

Σε άλλο σημείο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι: «Ο Χάρι δυσανασχετεί με το να τον βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τον Άντριου ως τους δύο "προβληματικούς πρίγκιπες", καθώς θεωρεί ότι οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές».

Χθες το βράδυ, τόσο το Παλάτι του Λάμπεθ όσο και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ μια πηγή προσκείμενη στον πρίγκιπα Ουίλιαμ δήλωσε ότι δεν γνώριζαν για τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις σχετικά με τη στέψη.

Ούτε οι εκπρόσωποι του Χάρι έδωσαν κάποια απάντηση σχετική με το θέμα.

Ο ρόλος του αρχιεπισκόπου

Ο αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι, ο οποίος θα τελέσει την τελετή στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, κλήθηκε για πρώτη φορά να ενεργήσει ως μεσάζων μεταξύ του Ουίλιαμ και του Χάρι λίγο μετά τον θάνατο της βασίλισσας τον Σεπτέμβριο.

Στο παρελθόν είχε εμπλακεί, όταν η Μέγκαν ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι τους είχε παντρέψει κρυφά πριν από τον επίσημο γάμο τους το 2018 - αναγκάζοντάς τον να διευκρινίσει ότι η τελετή που μεταδόθηκε στον κόσμο ήταν ο νόμιμος γάμος.

Αναγκάστηκε επίσης να αποσυρθεί από τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας τον Ιούλιο του 2019 προκειμένου να βαφτίσει τον γιο του ζευγαριού, Άρτσι.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top