Σεισμός 4 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή Ζακύνθου το πρωί της Κυριακής - Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πελοπόννησο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή Ζακύνθου το πρωί της Κυριακής - Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πελοπόννησο

Σεισμό μεγέθους 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Ζακύνθου κατέγραψαν λίγο μετά τις 7 το πρωί της Κυριακής (29/1) οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στις 7:09 το πρωί της Κυριακής και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 13χλμ. νοτιοανατολικά από το Κερί στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 20χλμ.

Δείτε χάρτη με το επίκεντρο του σεισμού

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός, εκτός από τη Ζάκυνθο, και σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα ένταση στην Πύλα και προσπάθεια αλλαγής δεδομένων στη νεκρή ζώνη

Κυπριακό: Νέα ένταση στην Πύλα και προσπάθεια αλλαγής δεδομένων στη νεκρή ζώνη

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Πύλας επαναφέρουν στο προσκήνιο μια από τις πιο ευαίσθητες πτυχές του Κυπριακού: τη νεκρή ζώνη και το εύθραυστο καθεστώς της, το οποίο ρυθμίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω της Ειρηνευτικής Δύναμης. Πίσω από τις αντικρουόμενες δηλώσεις και τις πολιτικές τοποθετήσεις, αναδύεται μια σταδιακή αλλά σταθερή διαδικασία μετατόπισης ισορροπιών, όπου το πεδίο και η διπλωματία κινούνται παράλληλα, αλλά όχι πάντα συντονισμένα.

BEST OF TOTHEMAONLINE