ΕΛΛΑΔΑ

Η συμβουλή του Κλίντον στον Τσίπρα στις Βρυξέλλες: Μη βγεις από το δωμάτιο...

Η συμβουλή του Κλίντον στον Τσίπρα στις Βρυξέλλες: Μη βγεις από το δωμάτιο...

Τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες πριν από τη συμφωνία Αθήνας και δανειστών, πολλές ήταν οι παρεμβάσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε να δώσει μία συμβουλή στον έλληνα πρωθυπουργό πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Αυτό που του είπε ήταν το εξής: «Ο,τι και να συμβεί στις διαπραγματεύσεις, μη βγεις επ' ουδενί από το δωμάτιο».

Όπως είναι γνωστό -γράφει το δημοσίευμα- και ο Μπαράκ Ομπάμα παρενέβη, καθώς έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα προς την Άνγκελα Μέρκελ πριν από την επίτευξη της συμφωνίας, στο οποίο της επεσήμανε τους γεωπολιτικούς κινδύνους που έκρυβε μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Πέρα από τους δύο προέδρους, πρώην και νυν, υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών με τα επιτελεία τους, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ακόμη και Αμερικανοί στρατηγοί στο ΝΑΤΟ επιστρατεύθηκαν στη συντονισμένη προσπάθεια για να αποτραπεί το Grexit.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top