ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιας εμβέλειας διαφήμιση για το Ζηνοβία: «Ο Τιτανικός της Μεσογείου»!

Παγκόσμιας εμβέλειας διαφήμιση για το Ζηνοβία: «Ο Τιτανικός της Μεσογείου»!

Ο διεθνής ραδιοσταθμός της Κίνας CRI (China Radio International) διαφημίζει το ναυάγιο του Ζηνοβία στα ανοιχτά της Λάρνακας, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα ελκυστικότερα στον κόσμο.

Σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού (αγγλική έκδοση), μάλιστα, γίνεται λόγος για «Τιτανικό της Μεσογείου» που έχει ως αποτέλεσμα να οδηγούνται χιλιάδες δύτες στο νησί μας κάθε χρόνο.

Το ρεπορτάζ-διαφήμιση δεν μπορεί να υποτιμηθεί καθόλου, καθώς δημοσιοποιείται σε μια κινεζική ιστοσελίδα με διεθνή επισκεψιμότητα. Ας μην ξεχνάμε τα κινεζικά κεφάλαια που κράτησαν ζωντανό το παζάρι της Πάφου (βλ. αγορές ακινήτων).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

14 εκατομμύρια ευρώ ετησίως συνεισφέρει το ναυάγιο «Ζηνοβία» στην κυπριακή οικονομία

Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα – Γιατί το «Ζηνοβία» φέρνει 14 εκ. το χρόνο…

 

Όπως έχει γίνει γνωστό τον περασμένο μήνα, το «Ζηνοβία» συνεισφέρει 14 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην κυπριακή οικονομία.

Στο εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζεται και μια φωτογραφία δυτών πάνω στο «Ζηνοβία», με την ακόλουθη λεζάντα: «Δύτες κάθονται στο ναυάγιο του Ζηνοβία σε μια μαζική καταδυτική εκδήλωση με συμμετέχοντες 120 δύτες στις 28 Ιουνίου του 2015. Το πλοίο βυθίστηκε πριν από 35 χρόνια στα ανοιχτά της Κύπρου και τώρα θεωρείται ως ένα από ελκυστικά ναυάγια για δύτες παγκοσμίως».

Επίσης, φιλοξενούνται δηλώσεις 16χρονου δύτη από τη Ρωσία, του Αντρέι Πλιγκίν, ο οποίος ανέφερε: «Είναι ένα εκ των μεγαλύτερων ναυαγίων του κόσμου και ένα από τα ωραιότερα. Ο καιρός είναι πολύ καλός. Δεν υπάρχουν ρεύματα έτσι μπορείς να το απολαύσεις πηγαίνοντας γύρω από το πλοίο».

Σημειώνεται ότι το σουηδικής κατασκευής πλοίο που είχε ως τελικό προορισμό την Συρία, ναυάγησε στις 7 Μαΐου του 1980 στα ανοιχτά της Λάρνακας και βρίσκεται 42 μέτρα κάτω από το νερό. H ακριβής του θέση είναι 34,53.5 N, 33,39.1 E. Μαζί του βυθίστηκαν και εμπορεύματα η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 200 εκατομμύρια λίρες. Ανάμεσα στα εμπορεύματα υπήρχαν αυτοκίνητα, φορτηγά, συστήματα κλιματισμού, παιχνίδια και φαγώσιμα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε ένα από τα containers υπήρχε 1 εκατομμύριο αυγά, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη άθικτα στον πάτο της θάλασσας.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top