ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκλεψαν άγαλμα 10.000 ευρώ για να πάρουν… 280

Έκλεψαν άγαλμα 10.000 ευρώ για να πάρουν… 280

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με την κλοπή του μπρούτζινου αγάλματος «Το κορίτσι με το χούλα χούπ» στην Πάφο, το οποίο φτιάχτηκε και τοποθετήθηκε το 2019 απέναντι από την είσοδο του Χανιού του Ιμπραΐμ.

Για την υπόθεση, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών, 54 και 37 χρονών, εναντίον των οποίων προέκυψε μαρτυρία κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, βάσει της οποίας εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον τους.

Το άγαλμα που αποτελεί ευγενή χορηγία του Κινέζου επενδυτή Χένρι Γιανγκ, ο οποίος ζει μόνιμα εδώ και πέντε χρόνια στην Πάφο, είναι δημιουργία της Εικαστικού Γιώτας Ιωαννίδου, ζυγίζει περίπου 70 κιλά και το κόστος κατασκευής του ανήλθε στις 10.000 ευρώ.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει η τύχη του αγάλματος, εντούτοις, η Αστυνομία φαίνεται να θεωρεί ότι το άγαλμα κλάπηκε είτε για να μεταπωληθεί είτε για να καταστραφεί με σκοπό την πώληση του υλικού.

Με βάση τα πιο πάνω, το ThemaOnline επικοινώνησε με εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων και έμαθε που κυμαίνεται η τιμή πώλησης του καθαρού μπρούντζου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας 3 διαφορετικές εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων, η τιμή πώλησης του μπρούντζου κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 4 ευρώ και 4.10 ευρώ το κιλό.

Με δεδομένο ότι, το άγαλμα ζυγίζει περίπου 70 κιλά, προκύπτει πως εάν ο τελικός στόχος των δραστών ήταν η πώληση του υλικού, τότε από την πώλησή του πήραν 280 ευρώ. Δηλαδή, ουσιαστικά, έκλεψαν άγαλμα 10.000 ευρώ για να πάρουν… 280 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top