Περισσότερες single γυναίκες παρά άντρες έχουν το δικό τους σπίτι

Περισσότερες single γυναίκες παρά άντρες έχουν το δικό τους σπίτι

Περισσότερες single γυναίκες παρά άντρες έχουν το δικό τους σπίτι, παρόλο που η ανισότητα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων παραμένει – για κάθε δολάριο που βγάζουν οι άντρες, οι γυναίκες κερδίζουν 83,1 σεντς. Ή τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της εταιρείας LendingTree, που δημοσιεύτηκε στο «Forbes».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, οι αδέσμευτες γυναίκες έχουν συνολικά 10,76 εκ. σπίτια, αριθμός που στους άντρες οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια οικογενειακή κατάσταση πέφτει στα 8,12 εκατομμύρια.

Είναι κι αυτό ένα είδος αυτονομίας, που δεν συνδέεται ωστόσο απαραίτητα με την οικονομική κατάσταση των γυναικών οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες σπιτιού. Ίσως όμως έχει να κάνει κυρίως με το ότι δίνουν προτεραιότητα σε τέτοιου είδους επενδύσεις, όσες τουλάχιστον έχουν τη ευχέρεια να το κάνουν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE