ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου για επόμενη μέρα: «Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα» - «Μάλλον αύριο οι τελικές αποφάσεις»

Α. Νεοφύτου για επόμενη μέρα: «Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα» - «Μάλλον αύριο οι τελικές αποφάσεις»

Το μήνυμα ότι «όλα είναι ανοικτά», έστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσερχόμενος στα γραφεία του ΔΗΣΥ μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αποκαλύπτοντας ότι έχει λάβει ήδη μήνυμα από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Έχουμε κόμμα αρχών, έχουμε Καταστατικό. Σε λίγο έχουμε Εκτελεστικό Γραφείο για να συζητήσουμε τα διαδικαστικά, πότε θα συγκληθεί το Πολιτικό Γραφείο, ως το αρμόδιο πολιτικό σώμα να πάρει τις τελικές αποφάσεις», ανέφερε.

Ερωτηθείς πως βοηθούν οι διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «οι διαβουλεύσεις είναι σύνηθες φαινόμενο εδώ και 10 χρόνια».

Κληθείς να πει εάν εξέφρασε άποψη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το τι πρέπει να πράξει ο ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου υπέδειξε «μην με ρωτάτε τι είπε ο Πρόεδρος, τι είπε ο άλφα ή ο βήτα. Έχουν εκπροσώπους, ρωτάτε τους ιδίους. Εγώ τοποθετούμαι για το κόμμα μου», επεσήμανε.

Εάν θα καθοριστούν συναντήσεις με τους κ. Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη, δήλωσε πως «δεν έχω δει το κινητό μου. Δεν ξέρω καν τι μηνύματα έχω. Ψες και το πρωί βρήκα μήνυμα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Του είπα ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες, θα συζητήσουμε και σαν Εκτελεστικό. Η προσωπική μου θέση και θεωρώ ότι θα είναι και θέση του Εκτελεστικού Γραφείου, εμείς δεν αρνούμαστε να συναντηθούμε με τον οποιονδήποτε. Είμαστε δημοκράτες με αξιοπρέπεια αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα. Αν έχουν κάτι να μας πουν, να τους ακούσουμε», εξήγησε.

Για τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι «θα δούμε την απόφαση για αύριο. το καλύτερο είναι να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε τοποθετήσεις μέχρι τη λήψη της απόφασης, αλλά εντάξει συμβαίνουν κι αυτά. Τώρα θα ασχοληθούμε με την τοποθέτηση ενός στελέχους, όταν κάποιος πήγε απέναντι στο κόμμα του;», διερωτήθηκε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «όλα είνα ανοιχτά σε ένα διάλογο. Όλες οι τυχόν επιλογές είναι ανοικτές. Θα παρθεί μία απόφαση. Η απόφαση μία θα είναι», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση, δήλωσε: «Με τη λήξη του Πολιτικού Γραφείου. Μάλλον θα είναι αύριο, κατά τις απογευματινές ώρες».

Κληθείς, εξάλλου, να πει εάν το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλίδης έχει διαγραφεί επειδή δεν συμμορφώθηκε με απόφαση του κόμματος, δυσκολεύει οποιαδήποτε απόφαση προς τη δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε πως «πολιτικά θα δούμε το ζήτημα. Είμαστε κόμμα αρχών. Δεν είμαστε ούτε περαστικοί από την πολιτική, ούτε παροδικό αυτό το ιστορικό κόμμα». 

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο βίντεο:


 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top