ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Μετασεισμούς διάρκειας πολλών εβδομάδων και μηνών προβλέπει Αμερικανίδα μετεωρολόγος

Τουρκία: Μετασεισμούς διάρκειας πολλών εβδομάδων και μηνών προβλέπει Αμερικανίδα μετεωρολόγος

Η κακοκαιρία στην περιοχή θα δυσκολέψει τους πληγέντες σε Τουρκία, Συρία, Ιορδανία και Ισραήλ. Ο σεισμός στην Τουρκία είναι το νούμερο ένα θέμα στην παγκόσμια ειδησεογραφία.

Με πάνω από 2300 νεκρούς, εκατοντάδες παγιδευμένους και χιλιάδες άστεγους, είναι φυσικό και επόμενο να απασχολεί τους μετεωρολόγους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θα γράψει ρεκόρ
Η Αμερικανίδα μετεωρολόγος, Κάρεν Μάγκινις, δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο σεισμός αυτός θα περάσει στην ιστορία και θα γραφτεί στα βιβλία με τα παγκόσμια ρεκόρ, γιατί οι μετασεισμοί του θα διαρκέσουν πολλές εβδομάδες, πιθανότατα και μήνες.

Η ένταση τους σαφώς και θα μειωθεί εξήγησε η ίδια, αλλά με δεδομένο ότι μέσα σε 11 λεπτά από την αρχική ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 7.8 Ρίχτερ καταγράφηκαν 26 μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο εξ αυτών να φτάνει τα 6.8 Ρίχτερ, δείχνει ότι η περιοχή θα συνεχίσει να δονείται στους ρυθμούς του Εγκέλαδου για πολύ καιρό ακόμα.

Η περιοχή, σύμφωνα πάντα με τη μετεωρολόγο του CNN, δεν δίνει τόσο ισχυρούς σεισμούς.

Η σύγκριση με το 1939
Ο σημερινός παρομοιάζεται με αυτόν που σημειώθηκε στα βορειοανατολικά της χώρας το 1939, ο οποίος και στοίχισε τη ζωή σε 16.000-17.000 άτομα.

Το μέγεθος τους είναι παρόμοιο, απλά ο τελευταίος σεισμός στη νότια Τουρκία είχε επιφανειακό βάθος, γι’ αυτό και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις ανθρώπινες κατασκευές.

Εχθρός ο καιρός
Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν τους πληγέντες, αφού η θερμοκρασία είναι 5 βαθμούς κάτω του φυσιολογικού και αναμένεται βροχή διαρκείας σε συνθήκες ψύχους.

Η Μάγκινις σημείωσε επιπλέον ότι το ασφαλέστερο σημείο για να στέκονται οι επιζήσαντες είναι οι δρόμοι της χώρας, καθώς όλα τα κτίρια έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό και πολλά από αυτά θα πέσουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Θύματα σε πολλές χώρες
Τον Φεβρουάριο του 2023 θα τον θυμόμαστε γι’ αυτόν το σεισμό, προέβλεψε η ίδια, επειδή θα αφήσει αστέγους και θα επηρεάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και αλλού, στη Συρία, το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top