Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: Το πρόγραμμα, το ήθος, η ειλικρίνεια του Α. Μαυρογιάννη συγκινεί ευρύτερα στρώματα του λαού

Στεφάνου: Το πρόγραμμα, το ήθος, η ειλικρίνεια του Α. Μαυρογιάννη συγκινεί ευρύτερα στρώματα του λαού

«Η εκλογή του κ. Μαυρογιάννη στην προεδρία δεν θα είναι επάνοδος του ΑΚΕΛ στην εξουσία» δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλώντας από το Γ’ του ΡΙΚ.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που φέρουν τον ΔΗΣΥ να δίνει κατεύθυνση προς τους ψηφοφόρους που επέλεξαν Αβέρωφ Νεοφύτου την πρώτη Κυριακή των εκλογών για ψήφο κατά συνείδηση στο Β’ γύρο αλλά με τρόπο που να μην επαναφέρει το ΑΚΕΛ στην εξουσία. Ο Στέφανος Στεφάνου υπέδειξε πως ο κ. Μαυρογιάννης είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, στηρίζεται και από το ΑΚΕΛ όπως στηρίζεται και από χιλιάδες πολίτες που δεν ανήκουν στην Αριστερά. Μια πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό με το οποίο ο κ. Μαυρογιάννης απευθύνεται στην κοινωνία, ζητώντας την ψήφο του λαού είναι το πρόγραμμά του που είναι πολύ συγκεκριμένο για όλα τα σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Κύπρο, με την κοινωνία, με ύψιστη προτεραιότητα το Κυπριακό και ασφαλώς και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία και την κοινωνία.

Υπογράμμισε ακόμα πως εκείνο που προέχει για το ΑΚΕΛ δεν είναι το μερίδιο συμμετοχής στην κυβέρνηση. «Αυτό που εμείς έχουμε ως απαίτηση είναι η υλοποίηση του προγράμματος που εξήγγειλε ο κ. Μαυρογιάννης. Είναι το πρόγραμμα του που αποτελεί το συμβόλαιο που υπογράφει με την κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα δύο μεγάλα κόμματα θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν υπέρβαση ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε πως «το ΑΚΕΛ έτσι κι’ αλλιώς έκανε τις υπερβάσεις του. Επέλεξε να στηρίξει υποψήφιο που δεν ανήκει στην Αριστερά για να πετύχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις πάνω σε μια ατζέντα που δεν θα είναι κομματική αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και αδιέξοδα για να πάμε μπροστά. Επομένως, το ΑΚΕΛ έχει δώσει σαφές στίγμα για το πώς προσεγγίζει τα πράγματα, βάζοντας πάνω απ’ όλα τον τόπο και την κοινωνία. Γι’ αυτό στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Αντρέα Μαυρογιάννη». Υπογράμμισε ότι «αυτή η επιλογή δικαιώνεται γιατί έχει αναδειχθεί σε μια πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόγραμμα, το ήθος το πολιτικό, η ειλικρίνεια που επιδεικνύει του κ. Μαυρογιάννη συγκινεί ευρύτερα στρώματα του λαού, ανεξάρτητα πολιτικής, κομματικής ακόμα και ιδεολογικής τοποθέτησης».

Ερωτηθείς για την προσπάθεια του επιτελείου Χριστοδουλίδη και του ιδίου του κ. Χριστοδουλίδη να επενδύσουν στη φοβία με το επιχείρημα της κατάρρευσης της οικονομίας επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε πως ο κ. Χριστοδουλίδης που μιλούσε για ενότητα προσπαθεί τώρα να φορτώσει στο 1/3 του λαού μια καταστροφή που επήλθε- σύμφωνα και με την Κομισιόν- εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης, και η οποία προκάλεσε προβλήματα στα δημόσια οικονομικά.

Υπενθύμισε πως ο κ. Μαυρογιάννης έχει ένα πρόγραμμα, με το οποίο εμείς συμφωνούμε και αυτό θα ακολουθήσει. Αυτό το πρόγραμμα έχει ως βασικό άξονα και φιλοσοφία ότι η Κύπρος πρέπει να έχει μια ισχυρή σταθερή οικονομία- ναι, χρειάζεται δημοσιονομική πειθαρχία και σταθερότητα- για να μπορούμε να υπηρετούμε την κοινωνία και την ευημερία της. Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία αναπτύσσει το πρόγραμμά του με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο κατά τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Η χρησιμοποίηση ενός ψευδοεπιχειρήματος που επενδύει στο φόβο και μάλιστα όψιμα- αυτό δεν λεγόταν από το επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη πριν τον α’ γύρο των εκλογών- δείχνει ότι δεν είναι ειλικρινής η πρόθεση του να συνενώσει όλους. Δεν μπορείς να συνενώσεις όλους όταν κατηγορείς το 1/3 της κοινωνίας» τόνισε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι «για να υπάρχουν συναινέσεις και συνενώσεις χρειάζεται να υπάρχει συμφωνία επί βασικών θέσεων. Εμείς πιστεύουμε ότι αμέσως μετά την εκλογή του νέου ΠτΔ ο διεθνής παράγοντας, που ανησυχεί για την εκκρεμότητα στο Κυπριακό γιατί προκαλεί πολλά προβλήματα και εντός Κύπρου και σε μια πολύπαθη περιοχή, θα απευθυνθεί στο νέο ΠτΔ και θα ζητήσει να ενημερωθεί ποιοι είναι οι προσανατολισμοί του και πώς θα κινηθεί στο Κυπριακό για να μπορέσει και ο διεθνής οργανισμός να δει πώς θα κινηθεί με βάση τους όρους εντολής του ΣΑ. Διερωτώμαι: Αυτό το πλαίσιο θα είναι του κ. Σιζόπουλου που απορρίπτει τη ΔΔΟ, θα κινηθεί στο πλαίσιο ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το πλαίσιο Γκουτέρες, θα κινηθεί στο πλαίσιο ότι δεν θέλουμε τις συγκλίσεις; Αντίθετα, ο κ. Μαυρογιάννης στο κυπριακό έχει ένα πολύ συγκεκριμένο οδικό χάρτη με συγκεκριμένες θέσεις άρα ο ψηφοφόρος ξέρει τι θα πάρει όταν ψηφίσει. Αυτό συμβαίνει και για την οικονομία και την κοινωνία. Ο Α. Μαυρογιάννης έχει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα με προτεραιότητες των πρώτων 100 ημερών άρα ο ψηφοφόρος ξέρει τι θα ψηφίσει και τι να αναμένει».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της «Αλήθειας» ότι δήθεν πριμοδοτήθηκε με ψήφους από τη ΔΗΠΑ ο κ. Μαυρογιάννης για να αποκλειστεί ο κ. Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι αυτά λέγονται κάθε φορά που έχουμε εκλογές αλλά τα στοιχεία των exit poll δείχνουν ότι οι εκροές της ΔΗΠΑ ήταν προς τον κ. Αβ. Νεοφύτου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top