ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή με "μπαλωθιές" σε γάμο στο Αφγανιστάν

Σφαγή με "μπαλωθιές" σε γάμο στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ προσκεκλημένων σε γάμο που διαπληκτίστηκαν στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η διαμάχη ξέσπασε στην περιοχή Ντεχ Σάλαχ της επαρχίας Μπαγλάν, δήλωσε ο Γκουλιστάν Κουσάνι, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

"Ένας διαπληκτισμός ξέσπασε μεταξύ ενόπλων ανδρών κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Όταν οι τόνοι ανέβηκαν, τοπικός αξιωματούχος πυροβόλησε στον αέρα για να κατευνάσει τα πνεύματα. Ωστόσο αυτό είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι δύο πλευρές άρχισαν να ανταλλάσουν πυροβολισμούς".

Όλα τα θύματα είναι άνδρες, που ήτανκαλεσμένοι στο γάμο, ηλικίας από 14 έως 60 ετών, πρόσθεσε ο αστυνομικός διοικητής.

Οι τοπικές αρχές έστειλαν στο σημείο αποστολή για να διενεργήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του διαπληκτισμού, πρόσθεσε ο Σουλτάν Μοχάμαντ Εμπάντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαγλάν.

Στους γάμους στο Αφγανιστάν, όπου μπορεί να συγκεντρωθούν χιλιάδες άνθρωποι, συμβαίνουν κατά καιρούς αιματηρά περιστατικά ως αποτέλεσμα διαπληκτισμών μεταξύ τοπικών φατριών ή μπαλωθιώνπου ρίπτονται σε λάθος κατεύθυνση.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από σχεδόν 40 χρόνια συγκρούσεων, όπου η εξουσία μοιράζεται μεταξύ τοπικών πολιτοφυλακών και η οπλοκατοχή παραμένει κάτι σύνηθες μέσα στις οικογένειες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top